Köpek yatağı nasıl temizlenir?

Köpek yatağı nasıl temizlenir?

Dostlarımız için hazırladığımız yataklar, onların özel alanları olarak en sık kullandıkları ve aynı zamanda en özel zamanlarını harcadıkları bölümler olacaktır. Haliyle bu bölgeler, kısa süreler içerisinde kirlenecek ve tüylerle dolacaktır. Aslında bu durum, yaşam alanımızın diğer bölümlerinin tüylerle daha az haşır neşir olması ve daha az kirlenmesi anlamına da gelir. Ancak birlikte sürdüğümüz yaşamın sağlık bilgisi standartlarına uygun olabilmesi için, Köpek yatağı nasıl temizlenir? Sorusunun yanıtlarını da bilmemiz önemlidir. Dostlarımızda kirli ve tüyleri nedeniyle özelliklerini kaybetmiş bir yatağa karşı, giderek ilgilerini kaybedecektir. Bu sebeple sıklıkla yataklarının gerekli temizliğinin yapılması önemli hale gelir. Bu sebeple yatak seçimleriniz de, temizlik aşamasını mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.


Çamaşır makinesinde yıkama


Köpek yatağı nasıl temizlenir?
Sorusuna, sıklıkla verilen yanıt, komple çamaşır makinesine atılması şeklinde olur. Ancak bu yanlış bir bilgidir. Köpekler için hazırlanan yataklar, sünger ve kılıf olmak üzere iki ayrı bölümden oluşur. Temizlik sırasında bu bölümlerin birbirlerinden ayrılması ve kirlenme oranlarının farklılığına göre de farklı temizlik aşamalarından geçirilmesi gerekir. Bir köpek yatağında en fazla karşılaşılan şey, kuşkusuz tüylerdir. Köpeklerin dökülmüş tüylerini, yatağından ve varsa battaniyelerinden en iyi ayırma yöntemi ise elektrikli bir süpürge kullanmaktır. Bu sayede tüylerin büyük bir bölümünü önceden alabilir, yıkama esnasında daha fazla yapışmalarının ve yatağın gözeneklerinin içlerine girmelerinin önüne geçebilirsiniz.


Çeşitli lekeler


Köpek yatakları salyalar başta olmak üzere, dostlarımızın tarafından çeşitli şekillerde oluşturulmuş lekelerle doludur. Köpek yatağı nasıl temizlenir? Denildiğinde akla ilk gelecek olan bu lekelerin olabildiğince temizlenmesi gerektiği olmalıdır. Bu sebeple, yatakların kılıf bölümlerinin kolay temizlenen malzemelerden yapılmış olduğuna dikkat etmelisiniz. Bu kılıflar ve kullanılıyorsa battaniyelerde oluşan lekeleri çıkarmak için, yıkama öncesinde leke çıkarma malzemeleri kullanılması ve ön temizlik yapılması gerekir. Bu sayede lekelerin önceden çıkarılması ve ardından çamaşır makinesi gibi aletlerin kullanılarak yıkanmasını tavsiye ederiz. Dostlarımız kişisel temizliği ve yanı sıra, yatakları gibi özel alanların temizliğini ve dahası tüm yaşam alanının temiz olmasını, kendileri sürekli kirletmeye meyilli olsalar da çok severler.

Etiketler: köpek yatağı
Ağustos 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR