Köpek Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?

Köpek Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?

Köpekler her zaman gördükleri her şeyi yeme konusunda güdüsel olarak eğilimlidir. Bu durumda  çok ciddi ve hayati riskin meydana gelebilmesine neden oluyor. Özellikle köpeklerin karışmış olduğu kazalar arasında en fazla ve en yaygın görülenidir. Bu kazaların yanı sıra insanlığı sorgulanacak zihniyette kişilerin saldırıları da insanların sadık dostları köpekler için ciddi riskler teşkil ediyor. Köpeklerde görülen zehirlenme durumu organik veya inorganik maddelerden kaynaklanmaktadır. Köpek zehirlenmesi durumunda dikkat edilmesi gereken en temel noktalardan birisi de ilk müdahaledir. Köpeklerde zehirlenmesine ilişkin olarak yapılacak ilk müdahale ile köpeklerin hayatının kurtarılabilmesi mümkündür.

 

Köpek Zehirlenmesinde İlk Müdahale

 

Köpek zehirlenmesi durumunda acil müdahalede bulunarak, köpeğin hayatını kurtarabilmek mümkündür. Ancak bunun için bir köpeğin zehirlenmiş olduğunun tespit edilebiliyor olması gerekir. Çünkü her zehirlenme köpeklerde saniyeler veya dakikalar içerisinde etkisini göstermez. Bu nedenle de zehirlenmenin hayati risk teşkil etmesinden önceki süreçte ortaya çıkardığı semptomlar konusunda bilgi sahibi olunması gerekir. Bu çerçevede ishal, kusma, aşırı salya akıntısı, titreme, uyuşukluk, depresif ruh hali, ağız yaraları, kanama ve aşırı heyecanlı hal gibi semptomlar zehirlenmiş olan köpeklerde görülmektedir. Bununla birlikte ağızda köpürme, kasılma, felç, nöbet ve koma gibi semptomlarda ileri seviyede görülebilir.

 

Köpek zehirlenmesi durumu halinde ilk olarak yapılması gereken köpeğin zehirlenmesine neden olan kaynağın tespit edilmesidir. Çünkü köpeğin nasıl zehirlendiğinin belirlenmesi doğru müdahalenin gerçekleştirilebilmesine yardımcı olur. Bu noktada standart zehirlenme vakalarında kişi ya da canlı kusturulabiliyor. Ancak köpeğin asitli bir maddeden zehirlenmesi durumunda kesinlikle kusturulmaması gerekir. Çünkü asitli maddeler soluk ve yemek borusuna kalıcı hasarlara neden olabilir. Buna karşın köpeğin kimyasal veya organik maddeler nedeni ile zehirlenmesi söz konusu ise ilk müdahale kusturma yönünde olmalıdır. Bu kusturma işlemi için tercih edilebilecek en etkili ve en doğru yöntem şırınga yardımıyla tuzlu su içirmek olacaktır. Bu şekilde köpeğin rahat bir şekilde kusmasını sağlar. Köpeğin kusması da midesindeki zehri kana karışmadan ya da çok karışmadan en hızlı şekilde vücudundan atabilmesine yardımcı olur.

 

Etiketler: köpek zehirlenmesi
Haziran 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR