Kuru Köpek Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Kuru Köpek Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Köpek dostlarımızın evde beslenmesi sırasında karşılaştığımız en büyük sorunlardan biride temizliğidir. Etraftan tüm kirleri, tozları ve kötü kokuları toplamasına yardımcı olan tüylerle donatılmış olan köpekler için, temizlik son derece önemlidir. Hem kendi sağlıkları ve hem de beraber yaşadığımız ortamın hijyen standardı açısından, köpeklerin periyodik temizlikleri büyük bir öneme sahiptir. Bununla birlikte özellikle kış aylarında köpeklerin yıkanması, üşümelerine ve çeşitli hastalıklara yakalanmalarına da sebep olur. Bu nedenle kış aylarında suyla temizlemek yerine, alternatif temizleme yöntemlerine başvurmanızı öneriyoruz. Bu yöntemlerin en önemlisi olan kuru köpek şampuanı, kullanımı ve uygulanması son derece kolay ürünlerdir.

Kuru köpek şampuanı uygulaması

Kuru köpek şampuanı birkaç farklı türde üretilir ve kullanıma sunulur. Bu türler arasında sprey şeklinde sıkılabilen, pudra gibi ekilebilen ve köpük şeklinde doğrudan tüylere sıkılabilen seçenekler bulunur. Her biri içeriklerinde bulunan temizleme özleriyle, köpeklerinizin tüylerinin temizlenmesin ve kötü kokuların uzaklaşmasını sağlarlar. Uygulanması türüne göre farklılıklar gösterse de, temelde doğrudan köpeğinizin tüm tüylerine uygulanır ve kısa bir süre bekledikten sonra, taranarak temizlenmesi sağlanır. Uygulama ve tarama sırasında dökülmeler yaşanacağı için, balkon veya ev dışında açık alanda kullanılması tavsiye edilir.

Köpeklerin temiz olması bizim kadar onlarında sağlıklı ve neşeli olmalarına yardımcı olur. Bunun yanında sağlıkları açısından da temizlikleri önemlidir. Ancak en az bu kadar önemli olan diğer konuda, kış aylarında su altında sıcak olsa bile yıkanmamalarının gerektiğidir. Kış aylarında kuru köpek şampuanı kullanılarak kolaylıkla gerekli temizliği sağlayabilirsiniz.

Banyo yaptırmak

Köpeklerin banyolarında mutlaka onlar için özel olarak hazırlanmış şampuanları kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu şampuanlar onların derileri ve tüylerinin sağlıkları için özel maddeler kullanılarak hazırlanmıştır. Normal şampuan, sabun ve benzeri temizlik malzemelerinin kullanılması, derilerinin PH değerleri açısından olumsuzluklara neden olur.

Yaz aylarında su altında banyo yaptırmak, köpekleriniz için iyi ve olumlu bir davranış olacaktır. Sağlıkları ve ruh halleri açılarından da suyla banyo yaptırmak daha olumlu sonuçlara neden olur. Ancak kış aylarında havadan nem kapma özelliğine sahip olmaları, suyla yıkandıklarında üşümelerine ve hassas dengelerinin bozulmasına sebep olabilir. Bu durum hastalanmalarına da sebep olabilir.

 

Etiketler: köpek şampuanı, kuru köpek şampuanı, kopek sampuani
Şubat 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR