Kuş Bakımı Nasıl Yapılır?

Kuş Bakımı Nasıl Yapılır?

Evcil hayvanlara yönelim her geçen gün artıyor. Doğaya yabancılaşma, kent merkezlerinde yoğunlaşan yaşamlar gibi etkenler, doğayı bizlere hatırlatacak evcil hayvanların yoğun şekilde tercih edilmesine de neden oluyor. Kuşlar bu konuda hemen hemen ilk sırada gelen hayvanlardan biridir. Ancak bu tercih aynı zamanda Kuş bakımı nasıl yapılır? Sorusunun da geniş çaplı cevaplandırılmasını gerektiriyor. Kuş bakımı, her hayvanın özelliklerine uygun olarak değişen çeşitli kurallara bağlıdır. Bununla birlikte, her kuşun özelliklerinin ve karakterlerinin değişiyor olması, onların bakımlarının da değişiklik göstermesine neden olur. Kuşların türlerine göre, kafes seçimi, kafeste bulunması gerekenler, yem seçimi, kafesin konumu gibi ayrıntılar, kuş bakımında öncelikle dikkat edilmesi gerekenlerdir.

Kafes Seçimi


Kuş cinsine göre kafes seçimine özen gösterilmelidir. Örneğin Muhabbet kuşu gibi hem oyuncu hem de görece büyük kuşlar için, rahat hareket edebilecekleri ve oyun oynayabilecekleri büyük kafesler terci edilmelidir. Bazı kuş türleri içinse, daha küçük ve daha ince tel aralığına sahip kafes seçimi yapılmalıdır. Kuş sahiplenilmeden önce, bu konuda ayrıntılı bilgi alınması önemlidir. Yanlış kafes seçimi, kuşun yanlışlıkla kendisine zarar vermesi ya da strese girerek yaşamını kaybetmesiyle sonuçlanabilen bir sorun oluşturabilir. Bunun yanında Kuş bakımı nasıl yapılır? Sorusunun en önemli yanıtlarından biri, doğru yem seçiminin yapılmasıdır. Yanlış yemle beslemek, hem kuşa çeşitli zararlar verir ve hem de iyi beslenemediği için, çeşitli hastalıklara yakalanmasına sebep olabilir.

Uygun Yaşam Alanı Oluşturmak


Kuş bakımı nasıl yapılır?
Sorusunun önemli yanıtlarından biri de, kuşunuzun cinsine göre, doğru ve doğru malzemelerden oluşan bir yaşam alanı oluşturmaktır. Kafesin kuşunuz için yeterli olması kadar, kafesin içerisinde bulunan aksesuarlarında önemli olduğu unutulmalıdır. Hijyeni ve temizliği sürekli sağlanan bir kafes, doğru yem, yemlik ve suluk bulunan bir yaşam alanı en uygunudur. Suyun sürekli tazelenmesinin yanında, kuşunuzun banyosunu yapabileceği bir kuş banyosunun da bulunması gereklidir. Kafesin sürekli hava akımına maruz kalan bir bölgede konumlandırılmaması ama aynı zamanda havadar bir noktada bulunması da önemlidir. Bunun yanında kafesinin yerinin sürekli değişmemesi ve aynı zamanda dışarıda bulunan hareketliliğe ve gürültülere de fazlaca maruz kalmayan bir bölgede konumlandırılması gereklidir.

Etiketler: kuş bakımı
Kasım 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR