Muhabbet Kuşu Çiftleşmesi İçin Ne Yapmalıyım?

Muhabbet Kuşu Çiftleşmesi İçin Ne Yapmalıyım?

Renkleri, fizyolojik özellikleri ve sesleri ile herkesi kendisine hayran bırakan muhabbet kuşları, özellikle sesleriyle ruhu dinlendirir. Dost canlısı bir evcil hayvan olan muhabbet kuşlarının hem görüntülerindeki hem de seslerindeki nezaket, bu kadar ilgi görmesine neden olur. Evinde muhabbet kuşu yetiştiren kişiler hem daha fazla sayıda sahip olmak hem de fizyolojik gerekliliğini sağlamak amacı ile çiftleştirmek isteyebilir. Bu durum muhabbet kuşu çiftleşmesi için ne yapmalıyım şeklinde bir soruyu gündeme getirir.  Cinsel olgunluğa ulaşmasından sonra muhabbet kuşları için çiftleştirme büyük bir önem taşır. Ancak bu çiftleştirme süreci oldukça hassas ve bir o kadar da zorlayıcı olabiliyor. Zira kuşların dünyasında eş seçimleri ve çiftleşme kendisine özgüdür ve çok farklıdır.

Muhabbet Kuşunun Çiftleşmesini Tetikleyen Şeyler


Bir muhabbet kuşunun çiftleşmesi için cinsel erişkinliğe ulaşması gerekir. Bu cinsel olgunluk süresi ise muhabbet kuşlarında ortalama 6 ay ile 8 ay aralığındadır. Bu erişkinliğe ulaştıktan sonra muhabbet kuşu çiftleşmesi için ne yapmalıyım sorusuna bakılabilir. Muhabbet kuşunda çiftleşme arzusu bulunduğu ortam koşullarına göre ortaya çıkartılabilir. Yani muhabbet kuşunun bulunduğu atmosferin çiftleşmesi için en uygun hale getirilmesi gerekir. Bunun için muhabbet kuşlarının diğer ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmış olması gerekir. Özellikle de iyi ve kaliteli bir beslenmeye sahip olması çok önemlidir.

Muhabbet kuşunun çiftleşmesi için ne yapmalıyım şeklinde soru için verilen en temel yanıtlardan birisi de rahat bir ortam sağlanması gerektiğidir. Özellikle göz seviyesinin üzerinde bir noktaya kafesin sabitlenmesi gerekir. Ortam sıcaklığının ortalama 25 derece seviyesinde olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Kuşların eş seçimi noktasında kendilerine has yöntemlerini kullanabilmelerine yardımcı olacak bir alan ve ortam oluşturulması gerekir. Özellikle dişi muhabbet kuşlarının eş seçimlerini özgürce yapabilmelerine olanak verilmelidir. Bu nedenle de tek bir alternatifle hareket edilmemesi bu süreçte çok önemlidir.

Muhabbet Kuşu Yuvalık Nedir?


Muhabbet kuşu çiftleştirme sürecinde yuvalık önemli bir rol üstlenir. Muhabbet kuşları yaş ve eylemleri açısından uygun olmaları durumunda 9.aydan itibaren yuvalık takılmalıdır. Bu şekilde özellikle dişinin yuvalığa alışması sağlanır. Sürecin hızlandırılmasında muhabbet kuşlu kızıştırıcı mama ile birlikte bal, keten tohumu gibi unsurlarda değerlendirilebilir.

Etiketler: muhabbet kuşu
Aralık 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR