Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet kuşları muhteşem ötüşleriyle en yakın dostlarımız arasındadır. Bakımları her ne kadar diğer evcil hayvanlara göre kolay olsa da, muhabbet kuşu beslerken öğrenmek gereken pek çok şey bulunur. Muhabbet kuşu cinsiyet belirleme amacıyla bazı püf noktaları bilmek de öğrenilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Bir muhabbet kuşunun cinsiyetini belirlemekte yaşını bilmek önemli bir diğer unsur olarak öne çıkar.

Muhabbet kuşunun yaşı nasıl anlaşılır?

Muhabbet kuşlarının yaşlarını belirlemek için birkaç yöntem birlikte kullanılır. Tüm yöntemler gözleme dayandığı için de, iyi bir gözlemci olmak ve dostunuzu iyi takip etmek de önemlidir. Muhabbet kuşlarının cere adı verilen burun kısmına kadar uzanan yatay çizgiler, tüm başını kaplar. Bu çizgiler, dostumuzun yaşlanmasına paralel bir şekilde yok olurlar. Bu çizgilerin fazlalığı dolayısıyla yaşının küçüklüğünü gösterir. Bir diğer yaş göstergesi muhabbet kuşlarının gözleridir. Dört aylık oluncaya kadar bütün muhabbet kuşlarının gözleri tamamen siyahtır. Dört ile Altı ay arasında gözlerde grileşme görülür ve ardından Altı ile Sekiz aylar arasında gözlerin çevresinde gri bir halka ortaya çıkar. Sekiz aydan sonra ise bu gri halka ortadan kaybolur ve beyaz bir halka haline dönüşür. Dostumuzun yaşını belirledikten sonra Muhabbet kuşu cinsiyet belirleme yöntemlerine başvurabilir ve daha kesin sonuçlar alırsınız.

Muhabbet kuşunun cinsiyetini belirleme

Cere deninle burun kısmı muhabbet kuşu cinsiyet belirleme işlemlerinde en önemli göstergedir. Bunun yanında davranışlarını gözlemlemek de diğer bir yöntemdir. Cere adı verilen burun bölümünün renkleri yaşıyla bağlı olarak cinsiyetin öğrenilmesini sağlar. Henüz yavru olan kuşlarda cere beyaz, açık mavi, mor ya da krem rengiyse, bu durum kuşunuzun dişi olduğunun göstergesidir. Cerede bulunan burun deliklerinin çevresinde beyaz renkte bir halka oluşmuşsa bu yine kuşunuzun dişi olduğunu gösterir.  Erkek muhabbet kuşlarında burun delikleri tek bir renk olur ya da pembe ve mor renklerinde olur.

Dişi muhabbet kuşları erkeklere göre daha az hareket ederler ve kısa ötüşler yaparlar. Ayrıca daha sinirli ve agresif davranışlar sergilerler. Erkek kuşlar ise yerlerinde durmayacak kadar hareketlidir ve uzun ötüşler gerçekleştirirler. Bu ötüş sırasında başlarını sallamaları da bilinen bir diğer tipik davranıştır.

Etiketler: Muhabbet kuşu cinsiyeti, muhabbet kuşu, muhabbet kusu cinsiyeti
Mart 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR