Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalı?

Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalı?

Muhabbet kuşu kafesi nasıl olmalı?

Görsellikleri, sesleri ve kendilerine has hareketleri ile muhabbet kuşları en sevilen kuş türleri arasında yer alıyor. Muhabbet kuşları tüm güzellikleri ile bulunduğu her ortama renk ve neşe katmayı başarıyor. Bu yüzden de çok sık şekilde beslenen muhabbet kuşlarının kendisini yaşam alanında rahat hissedebilmesi çok önemlidir. Aksi halde psikolojik olarak olumsuz şekilde etkilenebilir. Bu yüzden onun için en uygun olan yaşam alanı koşullarını oluşturmaya özen göstermelisiniz. Bu duruma da muhabbet kuşunuzun kafesinin seçimi ile birlikte başlamalısınız. Muhabbet kuşu kafesi nasıl olmalı konusunda mutlaka teknik bilgilere sahip olmalısınız.


Muhabbet Kuşu Kafesi Boyutları Ne Olmalı?


Muhabbet kuşu kafesi nasıl olmalı
konusunda ilk husus tabii ki büyüklüğüdür. Muhabbet kuşunun rahat şekilde hareket özgürlüğüne sahip olabileceği mümkün olduğunca büyük olan kuş kafeslerini tercih edebilirsiniz. Özellikle de muhabbet kuşlarının ortalama olarak 16 ile 18 cm aralığında olduğu dikkate alınmalıdır. Bu yüzden muhabbet kuşu kafeslerinin bu değerlerinin iki katından fazla olması oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Önerilen boyutlardan birisi de 45 cm olarak belirlenmiştir. Bu ölçüler uygun olan muhabbet kuşu kafesleridir. Bu şekilde muhabbet kuşunun çok daha rahat bir şekilde hareket edeceği ve canın sıkılmayacağı bir kafes içerisinde bulunmasını sağlayabilirsiniz.


Muhabbet Kuşu Kafesinde Neler Olmalı?


Muhabbet kuşu kafesi nasıl olmalı
ile birlikte içerisinde yer alacak detaylarda büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda da muhabbet kuşu kafesi içerisinde yer vereceğiniz eşyaların gereksiz olmaması konusunda dikkatli olmalısınız. Gereksiz eşyalar hiç olmaması gereken şekilde muhabbet kuşunun kafesinin içerisindeki kullanım alanlarının sınırlanmasına neden olur. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için temel ihtiyaçlarına ve oyun konusundaki ihtiyaçlarına odaklı eşyalara yer vermelisiniz. Muhabbet kuşu kafesi içerisinde tünek, yemlik, suluk ve oyuncak ile birlikte gagalık bulunmalıdır. Bunun dışında bulunacak her türlü muhabbet kuşu kafesi içerisindeki eşyalar gereksiz şekilde alan kaplayacaktır. Bununla birlikte muhabbet kuşunuz için aldığınız kafesin boyutlarının olabildiğinde büyük seviyelerde olması durumunda kafes içerisinin güvenli bir şekilde zenginleştirilmesi noktasında önemli bir artı oluşturabilir.

Etiketler: muhabbet kuşu, muhabbet kuşu kafesi
Ağustos 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR