Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır?

Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır?

Sesleri ve görüntüsüyle kendisini gören herkesin büyülendiği muhabbet kuşu bakımının hassas şekilde gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Muhabbet kuşları son derece narin canlılardır. Bu sebeple muhabbet kuşu bakımı konusunda çok dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Bu kapsamda da en çok merak edilen konulardan birisi de muhabbet kuşu nasıl yıkanır sorusu, muhabbet kuşu besleyenler tarafından en çok merak edilen konulardan birisidir. Aslında muhabbet kuşu temizliği yani yıkanması konusunda ekstra bir çaba harcanmasına gerek bulunmuyor. Çünkü kişisel temizliği konusunda muhabbet kuşları, doğada en fazla hassasiyet gösteren canlılardır.

Muhabbet Kuşu Banyosu Nasıl Yaptırılır?

Muhabbet kuşu nasıl yıkanır yani muhabbet kuşunun banyosu nasıl yaptırılır, yeni muhabbet kuşu beslemeye başlayanların en fazla merak ettikleri konulardan birisidir. Muhabbet kuşu besleyenlerin aslında iyi bildiği gibi muhabbet kuşları yıkanmaya kendileri karar verirler. Bu yüzden de özel olarak oları yıkamak için zorlamaya gerek bulunmamaktadır. Ancak muhabbet kuşlarını yıkanma konusunda teşvik edebilmek için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Muhabbet kuşları için banyo yaptırmanın en pratik yöntemlerinden birisi de yeşillik banyosudur. Yeşillik banyosu adından da anlaşılacağı üzere ılık bir su içerisine yeşilliklerin koyulmasıdır. Marul, maydanoz ve ıspanak gibi sebzelerle ılık su içerisinde oynamak, muhabbet kuşlarının en çok sevdikleri şeylerden birisidir. Bunun en somut kanıtlarından birisi de sabah saatlerinde doğadaki çimlerin üzerine düşen çiğlerin üzerinde muhabbet kuşlarının yıkandığının görülmesidir.

Sprey ile Muhabbet Kuşu Banyosu Nasıl Yaptırılır?

Muhabbet kuşu nasıl yıkanır sorusunun en temel noktalarından birisi de kuşunuz ile arada yakın bir bağ kuramamanız durumunda çok daha fazla önem kazanır. Çünkü yakın bir ilişki kuramamanız durumunda onu yıkamaya çalışırken ona zarar verebilir veya siz zarar görebilirsiniz. Bu nedenle de sprey ile banyo bu tip yakın bir ilişkinizin olmadığı muhabbet kuşları için çok daha etkilidir. Temiz bir sprey şişesinin içerisine ılıtılmış su koyularak, kafes içerisinde bulunan muhabbet kuşunun üzerine uygulayabilirsiniz. Bu şekilde ne onu zorlayarak ne de zarar vererek, periyodik temizliği için banyo yaptırmak durumunda kalmazsınız. Bu tip işlemleri yapabilmeye yardımcı olacak birbirinden farklı muhabbet kuşu aksesuar ve ürünleri bulunmaktadır.

Etiketler: Muhabbet kuşu, muhabbet kusu, muhabbet kuşu banyo
Mart 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR