Muhabbet Kuşu Ne Yer?

Muhabbet Kuşu Ne Yer?

Muhabbet kuşları muhteşem görünümlerinin yanı sıra, ötüş ve konuşma yetenekleriyle de cezp edici kuşlar arasında yer alırlar. Özellikleri nedeniyle sıklıkla beslenmesi tercih edilen kuşlar arasındadır. Bu aşamada Muhabbet kuşu ne yer? Sorusu da sıkça karşılaşılan bir soru olarak karşımıza çıkar. Bu muhteşem güzellikte ki yaratıklar, aynı zamanda çok narin bir yapıya ve tıkır tıkır işlemesi gereken bir sindirim sistemine sahiptir. Muhabbet kuşları tahıllar, meyveler ve sebzelerle beslenen kuş türleridir. Bununla birlikte bazı meyve ve sebzeler, onlara çeşitli boyutlarda zarar verebilme potansiyeline sahiptir. Bu sebeple hangi besinleri ne kadar tüketebileceklerini bilmek, her muhabbet kuşu besleyenin öğrenmesi gereken önemli konulardan biridir.


Muhabbet Kuşu Hangi Meyve ve Sebzeleri Yiyebilir?


Muhabbet kuşu ne yer?
Denildiğinde akla ilk gelenler, sürekli tüketmesinde sakınca olmayan meyve ve sebzeler olmalıdır. Bunlar arasında,

Havuç, karnabahar yaprağı, brokoli, domates, erik, şeftali, kayısı ve kiraz gelir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken özellikler erik, şeftali gibi meyvelerin, çekirdeklerinin sindirimleri için zararlı olduğudur. Bu sebeple bu meyveler verilecekse, önce çekirdekleri çıkarılmalı ve ardından küçük parçalar haline getirilmelidir.

Bunların yanında aralıklarla verilebilen ancak fazlası çeşitli zararlara neden olan besinlerde vardır. Bunları saymak gerekirse; Maydanoz, ıspanak, marul, pancar ve şalgam yaprakları, kara ve beyaz lahana, haşlanmış şekilde verilmesi gereken patates. Domates sıklıkla verilebilen bir besin olmakla birlikte, domatesin yaprakları ve dalları kuşlar için zararlıdır. Mutlaka temizlenerek verilmelidir.


Muhabbet Kuşlarına Hani Yiyecekler Verilmemelidir


Muhabbet kuşu ne yer?
Sorusuna yanıt verirken, aslında neleri yememesi gerektiğini de bilmemiz önemlidir. Öncelikle tuzlu her türlü gıdanın muhabbet kuşlarına verilmemesi gerekir. Örneğin muhabbet kuşu haşlanmış patates yiyebilirken, asla bir patates cipsi yememelidir. Patates cipsinin çeyreği bile onun için ölümcüldür. Benzer şekilde şekerli yiyecekler, kakaolu yiyecekler, mayalı yiyecekler verilmemelidir. Aşırı şeker barındıran yaş hurma, yer fıstığı muhabbet kuşları için zararlı besinler arasındadır. Dodomama.com’ un ilgili kategorisinde, muhabbet kuşunuzun sağlıklı bir şekilde tüketebileceği özel hazırlanmış yemleri bulabilirsiniz. Bunların dışında zararlı olabilecek pek çok besin bulunur ve bunların az bir miktarı bile kuşunuz için ölümcül olabilir

Etiketler: muhabbet kuşu
Eylül 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR