Muhabbet Kuşu Tırnağı Nasıl Kesilir?

Muhabbet Kuşu Tırnağı Nasıl Kesilir?

Muhabbet kuşu beslemek, her türlü pet beslemek gibi kendisine özel bilgi birikiminin oluşması anlamına da gelir. Kuşunuzun bakımı ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için yapmanız gerekenlerin başında, onun fiziki ve karakteristik tabiatıyla ilgili bilgi sahibi olmaktan geçer. Elbette bu durum aynı zamanda onun habitatı hakkında ve aynı zamanda doğa hakkında pek çok bilgiye de sahip olmanızı sağlayacaktır. Muhabbet kuşlarının tırnakları sürekli uzar ve bu konuda kendilerinin bir çözümü yoktur. Uzayan tırnaklar geriye doğru kıvrılır ve bir süre sonra onların canlarını acıtacak, iltihapların oluşmasına sebep olacak batmalar ortaya çıkar. Hu yüzden sistematik bir şekilde kuşunuzun tırnaklarını kesmeniz gerekir. Bu aşamada Muhabbet Kuşu Tırnağı Nasıl Kesilir? Sorusunu sormalı ve bu konuda ayrıntılı bir araştırma yapmanız gerekir.

Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi İçin Gerekenler


Muhabbet Kuşu Tırnağı Nasıl Kesilir?
Sorusuna yanıt vermek için, öncelikle gerekli malzemeleri sıralamak gerekir. Doğru yapıldığında basit ve hızlı bir işlem olan tırnak kesimi için, mutlaka bu amaç doğrultusunda üretilmiş bir tırnak makasına ihtiyaç duyacaksınız. Bu ürünlere ulaşmak için, dodomama.com’ un ilgili kategorisini inceleyebilirsiniz. Tırnak makasını edindiyseniz, artık ihtiyacınız olan yumuşak ve küçük bir havlu olacak. Bu havluya kuşunuzu bir kundak pozisyonunda sarmalı, ancak ayaklarını dışarıda bırakmalısınız. Kundağın onu kontrol altında tutmak için olduğunu unutmamalı ve gereğinden fazla sıkı olmasına izin vermemelisiniz.

Tırnak Kesim İşlemi Nasıl Yapılmalı?


Sistematik bir şekilde sürekli yapılması gereken tırnak kesimi işlemi için, bir veterinere başvurabilirsiniz. Ancak sürekli tekrar edilmesi zorunlu böyle bir işlem için, her seferinde veterinere gitmek, çoğunlukla başvurulan bir yöntem değildir. Bu sebeple Muhabbet Kuşu Tırnağı Nasıl Kesilir? Sorusu sıklıkla sorulur. Yumuşak bir havluya sardığınız kuşunuzu, birinden yardım alarak sabit bir şekilde tutmasını istemeniz, daha kolay bir işlem olmasına yardımcı olacaktır. Ancak tek başınıza da onu hafifi bir şekilde tutabilirsiniz. Sonrasında tırnaklarını inceleyebilir ve var olan damarları kolayca anlayabilirsiniz. Bu damarlara gelmeyecek şekilde makası kullanarak, tırnaklarını kesebilirsiniz. Her ne kadar duruma alışmaya başlasa da, havluya sardığınız zaman kuşunuz kurtulamadığı için tepki gösterecek ve çığlıklar atacaktır.

Etiketler: muhabbet kuşu
Aralık 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR