Muhabbet Kuşu Yumurtası Dolu Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet Kuşu Yumurtası Dolu Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet kuşları fizyolojik gereklilikleri doğrultusunda ister dişi ister de erkek beslenirse beslensin fark etmeksizin çiftleştirilmelidir. Yetişkin bir dişi muhabbet kuşu yılda 1 veya 2 defa kadar çiftleşir yani kuluçka dönemine yatar. Muhabbet kuşu çiftleştirme süreci oldukça hassas ve zorlu olduğu gibi sonrasında gelen dönemde çok büyük bir hassasiyet teşkil ediyor. Özellikle muhabbet kuşu besleyenlerin en fazla merak ettikleri konulardan birisi de muhabbet kuşu yumurtası dolu olduğu nasıl anlaşılır sorusu oluyor. Muhabbet kuşunun yumurtlamış olduğu yumurtaların dolu olup, olmadığının belirlenebilmesi için kullanılabilecek farklı yöntemler mevcuttur.

Muhabbet Kuşu Yumurtasının Dolu Olduğu Ne Zaman Anlaşılır?


Muhabbet kuşu yumurtlama sonrasında elde edilen yumurtaların her birinin döllenmesi gibi bir durum söz konusu olmayabiliyor. Kuluçka dönemi olarak isimlendirilen bu süreçte muhabbet kuşu yumurtası dolu olduğu nasıl anlaşılır sorusunun yani yumurtanın dolu olup, olmadığının anlaşılması için bir süre gerekmektedir. Bu noktada muhabbet kuşunun yumurtasının döllenip, döllenmediğinin belli olması ancak 6.günden sonra mümkün olur. Yumurtlama sonrasında 6.günden itibaren muhabbet kuşu yumurtasının dolu olup, olmadığını anlayabilmek mümkündür.

Muhabbet Kuşu Yumurta Kontrolü Nasıl Yapılır?


Muhabbet kuşu yumurtası dolu olduğu nasıl anlaşılır
sorusu için kullanılabilecek basit yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler arasında en yüksek doğruluk payını verecek olan ışık yöntemidir. Muhabbet kuşu yumurtaları 6.günden itibaren ışıkla kontrol edilebilir. Bu şekilde yumurtanın dolu olup, olmadığı anlaşılabilir. Yumurtanın dolu olup, olmadığını ışıkla anlayabilmek için güçlü bir ışık kaynağını yumurtanın üzerine tutmak gerekiyor. Yumurtanın üzerine tutulduğunda yapısal özellikleri itibari ile içinin dolu olup, olmadığının anlaşılabilmesi mümkündür. Dolu olduğu öbür tarafının ve hatta içinin tam olarak görülememesi durumunda anlaşılabilir.

Eğer muhabbet kuşu yumurtası kontrolünde boş olduğu belirlenmiş ise ne yapılması gerektiği de merak edilir. Bu noktada yumurta sayısı önemlidir. Örneğin 6 yumurtadan 3 tanesinin boş olduğu anlaşıldığı ise boş yumurtalarda bırakılmalıdır. Ancak tüm yumurtalar boş durumda ise yumurtalar alınmalıdır. Daha sonra vitamin takviyesi gerçekleştirilmelidir. Bu şekilde doluluğunun arttırılması sağlanmış olur.

Etiketler: Muhabbet Kuşu
Ocak 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR