Muhabbet Kuşu Yuvası Nasıl olmalı?

Muhabbet Kuşu Yuvası Nasıl olmalı?

Muhabbet kuşlarının yaşam döngülerinde kuluçka dönemi ve yuvalık olarak ta tabir edilen yuvalar büyük bir öneme sahiptir. Bu sebeple Kuluçka döneminin yaklaşmasıyla birlikte, muhabbet kuşlarınız için bir yuvalık temin etmeli ve bunun ihtiyaçlara yanıt verebilmesini sağlamasına özen göstermelisiniz. Bu dönemde Muhabbet Kuşu Yuvası Nasıl olmalı? Sorusu gündeme gelecek ve bu konuda geniş araştırmalar yapmanız gerekecektir. Muhabbet kuşlarının erkekleri 10 ile 12 ay içerisinde olgunluğa erişirler, dişilerse 9. aydan itibaren olgunluğa erişebilirler. Bu sebeple 9. Aydan itibaren, edindiğiniz bir yuvalığı, kafeslerine uygun bir noktaya mutlaka koymalısınız. Yuvalık konusunda özenli bir seçim yapmalı, stresli geçecek olan kuluçka, yumurtlama ve yavruların yetişme dönemlerinde oluşacak ihtiyaçlara yanıt verebilmesini sağlamalısınız.

Yuvalık Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?


Yumurtlama ve hatta kuluçka döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yuvalık seçimi için özel bir gayret göstermelisiniz. Muhabbet Kuşu Yuvası Nasıl olmalı? Sorusunun yanıtları çeşitli olmakla birlikte, dodomama.com üzerinden de temin edebileceğiniz hazır yuvalıklar, sizin için en ideal seçimler olacaktır. Yuvalıkların ortaya meyilli, genellikle çamdan yapılmış bir yuvayı andıran özelliklere sahip olması gereklidir. Aynı zamanda meyilli olan bölgeye konulacak bir miktar ve bu amaca özel üretilmiş talaş, kuluçka döneminde ve sonrasında oluşan dışkıları kolayca temizleyebilmenizi sağlayacak önemli bir ayrıntıdır. Aksi halde bu dışkılardan bir balçık oluşacak ve temizlemeniz özellikle yumurtlama sonrasında yavrularını korumak isteyen anne ve babanın saldırganlıkları nedeniyle çok zor olacaktır.

Talaş Seçimine Dikkat


Yuvalıkta talaş ve kum kullanmak, yumurtaların düzenli bir şekilde yan yana durmasına, birbirlerine temas ederek kırılma ya da çatlama oluşmamasına da yardımcı olacaktır. Her ne kadar doğal ortamlarında böyle bir avantaja sahip olmasalar da, sizin beslediğiniz muhabbet kuşlarının yumurtlarından istenen sonuca ulaşabilmeniz için önemli bir ayrıntı olarak kum ve taşlaşa başvurabilirsiniz. Aynı zamanda kuluçka döneminde yumurtaların eşit derece de ısı almaları, yumurtaların yuvadan yanlışlıkla dışarıya çıkması gibi olumsuzluklarında bu şekilde önüne geçebilirsiniz. Muhabbet Kuşu Yuvası Nasıl olmalı? Sorusu bu dönemde büyük önem kazanacak ve hakkında detaylı araştırmalar yapmanızı gerektirecektir.

Etiketler: muhabbet kuşu
Aralık 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR