ND Köpek Maması Nasıl?

ND Köpek Maması Nasıl?

Köpek sahiplerinin adını sıkça duyduğu markalardan birisi de ND markasıdır. İtalya merkezli Farmina firması tarafından piyasaya sürülen ND markası, köpek mamasında en popüler markalar arasında yer alıyor. Ürün yelpazesinde ağırlıklı olarak tahılsız ve düşük tahıllı mamalara yer veren ND markası, köpekler için sağlıklı ve dengeli bir beslenme sunuyor. Sadece mamayla köpeğinizin vücudunda ihtiyaç duyduğu besin değerlerini almasını sağlarken, yüksek kalori değerleriyle başta kilo problemleri olmak üzere tüm sorunlara karşı sağlıklı beslenme gerçekleştirmesini sağlıyor. ND köpek maması tahıl içermeyen köpek mamalarından farklı olarak et ve sebze yerine daha sağlıklı olduğundan et ve meyve bulunduruyor.

Tahıl içermemesi sayesinde köpeğinizin son derece sağlıklı bir şekilde beslenmesine yardımcı olan ND köpek maması içeriğinde 70% oranında et ve 30% oranında meyve içermektedir. Düşük tahıl içeren mamalarında ise 10% kılçıksız buğday ve 10% yulaf içerir. Bu şekilde özellikle sindirim problemi bulunan köpeklerin daha kolay sindirim gerçekleştirebilecek şekilde vücutlarına düşük miktarda/ideal miktarda tahıl alımı sağlamalarına yardımcı olunuyor. Köpek maması konusunda son derece zengin mama çeşitliliği sunmasıyla ND markası, uzman veteriner hekimler tarafından da tavsiye ediliyor. Özellikle de köpeklerin her türlü sağlık durumuna uygun içerik yapısına sahip olan köpek maması çeşitleri bulunuyor.

 

 

ND köpek maması günlük ne kadar verilmeli?

Tahıl içermemesi nedeniyle doyuruculuğu konusunda köpek sahiplerince endişe duyuluyor olsa da protein, mineral ve vitamin yönünden çok zengin olması standart ölçülerde verilmesini yeterli kılmaktadır. Yani günlük köpek maması günlük limitlerine uygun şekilde verilmesi uygun olur. Bu doğrultuda da ND köpek maması günlük olarak yapılan standart hesaplamaya göre verilmelidir. Yani köpek maması günlük limitini belirlemede kullanılan köpeğin kilosu baz alınmalıdır. Obezite vb. sağlık sorunlarına yol açmadan, vücut ihtiyaçlarını da uygun miktarda karşılayabilmek için köpeğin kilosuna göre baz alınacak bir hesaplamayla günlük tüketeceği mama belirlenmelidir. Belirli bir rutine bağlı olarak günde 2 öğün olarak verilmesi tavsiye edilir. Köpeğin kilosuna göre paket üzerinde belirtilen gramaj değerine uygun olacak dozajlarda verilmesi uygundur.

 

Etiketler: nd köpek maması, nd kopek mamasi, köpek maması
Ocak 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR