Ödül Maması Nasıl Kullanılır?

Ödül Maması Nasıl Kullanılır?

Ödül mamaları evcil dostlarımızın eğitiminde son derece önemli bir olgudur. Doğru ve kolay bir eğitim süreci için evcil hayvanların eğitim sürecinde başarılarının ödüllendirilmesi pekiştirici etki oluşturur. Bu doğrultuda kullanıma uygun olan pek çok farklı ürün bulunmaktadır. Bu ürünler arasında özellikle ödül mamaları oldukça önemli bir kolaylık sağlıyor. Ancak doğru bir eğitim ve ödül mamasının evcil hayvanınızla olan ilişkinizde sağladığı olumlu etkilerden dinamik şekilde faydalanabilmek için ödül maması nasıl kullanılır hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru şekilde ödül mamasını vermeniz, evcil hayvanınıza ödül maması vermenizin amacının tam manasıyla gerçekleşmesini sağlar.

Köpeklere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?


Köpeğinizin eğitimi ya da ortada herhangi bir sebep yokken ödüllendirmek için vermek istediğiniz ödül maması konusunda dikkatli hareket etmelisiniz. Köpeğinizi ödüllendirirken, beslenme düzenini bozma veya sağlığını riske etmemeye dikkat etmelisiniz. Bu yüzden köpekler için ödül maması nasıl kullanılır konusunda mutlaka bilinçli hareket etmelisiniz. Köpeğinize vereceğiniz ödül mamasının miktarı konusunda hassas bir yaklaşım sergilemeniz gerekir. Bu doğrultuda köpeğinizin eğitiminde ya da öylesine bir zaman dilinde vereceğiniz ödül mamasının miktarının 10 gr ile 15 gr aralığında olmasına dikkat etmelisiniz. Bu miktarı tadımlık olarak değerlendirmek en önemli detaylardan birisidir.

Kedilere Ödül Maması Nasıl Verilmeli?


Ödül mamaları, evcil hayvanların eğitim süreçlerinde oldukça önemli ve etkili yardımcılardır. Özellikle başına buyruk bir yaşam tarzını benimseyen kedilerde ödül maması nasıl kullanılır hakkında doğru bilgi sahibi olunması çok önemlidir. Kedinize vereceğiniz ödül mamasının temel amacının tam olarak yerine gelmesi için doğru zamanda ve doğru miktarda vermeniz gerekir. Kedinizin eğitiminde yerine getirmesi gereken bir görevi yerine getirmesinden sonra 10 ile 15 gram kadar bir ödül maması verebilirsiniz. Ancak bu mamayı verirken söz konusu eğitim eylemini başarıyla tamamlamış olmasından mütevellit yiyebildiğini de mutlaka net şekilde göstermelisiniz. Bu şekilde ödül maması olarak isimlendirilen kedinizin bu en çok sevdiği yemeklerin çok daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Ödül mamasının tüm avantajlarından kediniz için dinamik biçimde faydalanabilirsiniz.

Etiketler: ödül maması
Eylül 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR