Papağan Nasıl Bakılır?

Papağan Nasıl Bakılır?

Diğer tüm hayvanlardan farklı bir dünyaya sahip olan papağanlar son derece narin ve özel canlılardır. Pek çok canlı türüne göre bakımı çok daha pratik olan papağan türü, özellikle adeta bir insan gibi olarak kabul edilir. Papağanların eğitimleri, beslenmesi ve temizliği gibi hususlarda dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket edilmelidir. Gerekli olan sağlık ve konfor koşullarının sağlanması hem bol bol konuşmalarını hem de uzun ömürlü bir yaşam sürmelerini sağlar. Papağanlar her ortamda gücün kendilerinde olduğu duygusuna kapılmaktadırlar. Doğru bir eğitim gerçekleştirebilmek için ilk yavruluk dönemlerinden itibaren mutlaka otorite oluşturulmasına dikkat edilmelidir.

Papağanlar insanlar ile olan ilişkilerinde güven kavramına fazlasıyla önem vermektedir. Bu yüzden de beslenecek bir papağan bakımı için mutlaka öncelikli olarak onun güvenini kazanmaya dikkat edilmelidir. Doğal ortamlardan ayrılmalarına neden olmaları nedeni ile insanlarla olan ilişkileri negatif olarak başlar. Henüz küçük olduğu dönemlerden itibaren mutlaka bu güven probleminin kırılması gerekmektedir. Bunun içinde sizinle ilk geçirdiği dönemlerde fazla sıkmamaya ve rahat bırakmaya dikkat etmelisiniz. Bu şekilde bulunduğu ortama alışmasını beklemelisiniz. Onunla konuşurken tercih edeceğiniz ses tonunda da yumuşak olmaya dikkat etmelisiniz. Özellikle de yüksek sesle bağırma seviyesindeki ses tonları onları rahatsız hissettirecek, güvensizlik nedeniyle savunmaya geçmelerine neden olacaktır.

Yavru Papağan Bakımı

Yavru papağanlar ilk yaşlarında oldukça narin bir fizyolojiye sahiptir. En basit mikrop ve bakteriler dahi hayati derecede sağlık sorunları yaşamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle de onunla temas kurarken bu dönemde mutlaka ellerinizin hijyenik olmasına bile dikkat etmelisiniz. Bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için mineral ve vitamin yönünden zengin yemler kullanmalısınız. Bunun dışında papağan türüne göre belirtilen özel hususlara da dikkat ederek, bakımını gerçekleştirmelisiniz. Tüm papağan türlerinde aynı olacak şekilde yaşam alanının temizliğini periyodik olarak yapmalısınız. Her türlü zararlıya karşı yavru papağanları koruyabilmek için kuş kafesinin mutlaka sık periyotlar halinde temizlenmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca beslenmesi noktasında miktar yönünden ne az ne de çok olmamasına dikkat edilmelidir. Bu şekilde sağlıklı bir gelişim sağlanabildiği gibi bol bol konuşması da sağlanabilmektedir.

Etiketler: Papağan, papagan
Mart 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR