Papağan Nasıl Eğitilir?

Papağan Nasıl Eğitilir?

Papağanlar türlerine göre çeşitli eğitimleri alabilmek konusunda oldukça yeteneklidir. Bunun için en önemli konu, beklentilerinize ve oluşturabileceğiniz yaşam alanlarına göre doğru papağan türünün seçilmesi aşamasıdır. Bazı papağanlar kafeste yaşayabilirken, bazılarıysa daha geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyarlar. Özellikle papağanların taklit veya konuşma özelliğinin güçlendirilmesi için tercih edilmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Papağan denilince akla ilk gelen konuşuyor olması olsa da, her papağan türü taklit konusunda yetenekli değildir. Bunun için en ideal türle Jako Papağanı ile Amazon papağanıdır. Ancak bu türleri kafeste besleyemez, ona uygun ve geniş bir yaşam alanı oluşturmak zorundasınızdır. Bu aşamadan sonra Papağan Nasıl Eğitilir? Sorusunun yanıtlarını aramaya başlayabilirsiniz.

Papağan Bakımı Nasıl Yapılır?


Öncelikle hangi türde papağana sahip olmak istiyorsanız, onu almadan önce türüne göre doğru yaşam alanını önceden hazırlamalı ve ihtiyacı olacak her şeyi almalısınız. Bu düzen sağlandıktan sonra papağanı yeni yaşam alanına getirmenizi tavsiye ederiz. Onu aldıktan sonra yaşam alanını oluşturmaya başlamanız, onu ciddi bir strese sokacak ve her yenilikle birlikte daha da çekimser bir ruh haline bürünecektir. Papağan Nasıl Eğitilir? Sorusunun ilk ve en önemli bölümü, yaşam alanının önceden türünün özelliklerine göre hazırlanmasıdır. Bu sayede size ve yeni yaşam alanına daha kolay alışacak ve vermek istediğiniz eğitimlerden daha hızlı sonuçlar alacaksınız. Papağanların konuşma ve itaat gibi konularda eğitimlerinin doğru bir şekilde sabır isteyen zor bir konudur.

Yine de seçiminizi yaptınız, doğru ve iyi bir yaşam alanı oluşturdunuz ise artık eğitime başlayabilirsiniz. Bu aşamada artık öğretmek istediğiniz her şey için ödül maması yöntemine başvurmanız en doğrusudur. Başlarda basit komutlar vermeniz, konuşma eğitimi vermek istiyorsanız da basit kelimeleri kullanmaya başlamalısınız. Aynı kelimeyi sürekli ve sakin bir sesle tekrar etmeniz halinde, doğru türde bir papağan seçimi yaptıysanız kısa sürede sizi taklit etmeye başlayacaktır. Doğru şekilde telaffuz ettiği zaman mutlaka ödül mamasını kullanmanızı öneririz. Papağan Nasıl Eğitilir? Sorusunun en doğru cevabı, vereceğiniz eğitime göre doğru bir papağan türünü seçmenizdir. Doğru bir türe binlere ulaşan sayıda kelime öğretebilir, hatta karşılıklı konuşma eğitimleri bile verebilirsiniz.

Etiketler: Papağan
Mart 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR