Pekinez Köpek Nasıl Beslenir?

Pekinez Köpek Nasıl Beslenir?

Köpek familyasının “süs köpeği” kategorisinde yer alan pekinez köpeği, modern çağda tüm dünyada popüler olan köpek türlerinden birisidir. Oldukça masum ve şirin bir görünüme sahip olması bu köpek türünün dünya genelinde oldukça yoğun ilgi görmesine yol açmaktadır. Yüzlerce yıldır Uzakdoğu dünyasında oldukça popüler olan pekinez köpekler, günümüzde batı dünyasında da önemli bir talep görüyor. Son derece narin canlılar olması nedeni ile diğer köpek türlerine göre daha hassas bir bakım gerçekleştirilmesi gerekir. Özellikle de bu köpek türüne sahip olmak isteyen kişilerin mutlaka öncelikle pekinez köpek nasıl beslenir konusunda bilgi sahibi olmalıdır.

Pekinez Köpek Beslenmesi

Pekinez köpek nasıl beslenir konusu, oldukça hassas ve narin canlılar olması nedeniyle çok önemlidir. Pekinez köpeklerde beslenmenin kilosunu kontrol edecek şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Çünkü minyon fizyolojilerine ek olarak enerji seviyeleri düşük köpek türlerindendir. Bu özelliğiyle daha az hareket eder ve küçük vücutları fazla kiloyla birlikte hareket etme sınırlılığının oluşmasına yol açar. Uzman veteriner hekimlere göre günlük olarak yarım veya tam ölçek besleyici ve doğal bir kuru mama verilmelidir. Bu çerçevede de beslenme programının mutlak suret ile 2 öğün olarak oluşturulması gerekmektedir.

Pekinez köpek beslenmesi için uygulanacak miktarında mutlaka belirli kriterlere göre seçilmesi gerekir. Özellikle de günlük olarak tüketmesi gereken miktarın yaş, cüsse ve günlük aktivite faaliyetlerine göre belirlenmesi gerekir. Ayrıca mutlaka kaliteli içeriğe sahip olan doğal köpek mamaları tercih edilmelidir. Mama seçimleri de verilecek miktar konusunda önemli değişimlere yol açmaktadır. Pekinez köpeklerin sağlıklı gelişimi ve bağışıklığının korunması için ihtiyaç duyduğu besinleri içeren kuru mamalar tercih edilmelidir. Yüksek seviyede tahıl içeriğine sahip olan köpek mamaları pekinez köpekleri için fazlasıyla zararlıdır. Çünkü pekinez köpek türü çok fazla hareketliliğe sahip olan bir köpek ırkı değildir. Tahıllı kuru mamalarda fazla yağ ve kaloriye sahiptir. Bu yüzden mutlaka doğal içeriğe sahip olan protein ve vitamin yönünden zengin içeriğe sahip köpek mamaları tercih edilmelidir. Pekinez köpek maması çeşitleri için dodomama.com sitesi ziyaret edilebilir.

 

Etiketler: Pekinez, Pekinez köpek bakımı
Mayıs 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR