Silika Kedi Kumu Nedir?

Silika Kedi Kumu Nedir?

Kediler için evde hem hijyenik hem de pratik temizleme olması için kedi kumu kullanmak mümkündür. Kedi kumları, toprak vb. alternatiflere nazaran kedilerin tuvalet ihtiyacını çok daha hijyenik ve çok daha konforlu bir şekilde karşılamaktadır. Bu nedenle kedi kumu almak isteyenlerin karşısında yapısal özelliklerine göre değişkenlik gösteren çok çeşitli kedi kumu modeli çıkmaktadır. Bunlardan birisi de silika kedi kumu modelleridir. Silika kedi kumları, Türkiye genelinde kedi sahipleri tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Kedilerin tuvalet ihtiyaçlarına ilişkin diğer alternatiflerde bulunan tüm olumsuzlukları ortadan kaldıran yapısal özelliklere sahiptir.

Silika Kedi Kumu Özellikleri

Silika kedi kumu modellerinin en temel özelliklerinin başında sıvıyı çok hızlı bir şekilde emebilme gücüne sahip olmasıdır. Pek çok kedi sahibi açısından bu özelliği çok önemlidir. Çünkü kedi kumunun kedinin idrarını hızla içine çekmesi koku oluşumunu engeller. Aynı zamanda da kumun çok daha kolay şekilde temizlenmesine ve çok daha tasarruflu olarak kullanılabilmesine olanak verir. Yüksek emiş gücüne sahip olması ile birlikte yapışmaz özelliğe sahiptir. Böylelikle tuvaletten çıkan kedinin patisine yapışarak, evin her yerine bu kumun yayılmasına neden olmasının önüne geçilebilmektedir. Kedilerin tüy ve patilerine asla yapışmama özelliğine sahiptir. Sıvı ve kokuların tümü absorbe ederek, çok daha hijyenik bir kullanım sağlamaktadır.

İçeriğinde bulunan ekstra koku giderici yeşil taneleri ile en uzun sürelerde bile ne kedinin ne de sahibinin kötü koku şikayetinin olmasına yol açmamaktadır. Kedilerin ve sahiplerinin sağlığını koruyacak şekilde özelliklere sahiptir. Silika kedi kumu modellerinin her biri antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu şekilde kedilerin dışkı veya idrarlarından gelebilecek sağlığı tehdit eden risklerin ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Tamamen doğal yapıya sahip olması ile de kedilerin sağlığını riske edecek herhangi bir toksik madde ise içermez. Topaklanma özelliğine ise sahip değildir. Daha düşük miktarda atık oluşumuna yol açması ile de oldukça uzun ömürlü bir kullanım performansı verebilmektedir. Bu durumda silika kedi kumlarının piyasadaki en ekonomik kedi kumu çeşitlerinden birisi olmasına yol açıyor. Sili kedi kumlarının sağladığı avantajlardan yararlanabilmek için farklı paketlerdeki çeşitlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: silica, silika, silika kedi kumu
Mayıs 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR