Siyam Kedisi Nasıl Eğitilir?

Siyam Kedisi Nasıl Eğitilir?

Görünüşleriyle bile safkan olduklarını ve asil bir ırka mensup olduklarını anlayabileceğiniz Siyam kedileri, sadece görünüşlerinin muhteşemliği nedeniyle değil, aynı zamanda karakter özellikleriyle de en iyi evcil kediler arasında yer alır. Muhteşem tüy renklerini tamamlayan renkli gözleri, yetiştiği bölgenin iklim koşullarına göre değişkenlik gösterebilir. Soğuk iklimde ki bir bölgede, Siyam kedilere daha fazla siyah tonlara sahip olur. Her açıdan farkını belli eden bu küçük dostlarımız için sahipleri tarafından Siyam kedisi nasıl eğitilir? Sorusunun sorulması da kaçınılmaz olur. Çok zeki, konuşkan, sevecen bir kedi olan siyam, bu özellikleriyle en kolay eğitilebilen kediler arasındadır.

İlk Eğitim Güven

Dışarıdan soğukkanlı bir görünümü bulunan siyam kedileri, aslında sıcakkanlıdır. Bununla birlikte herkese aynı sıcakkanlılığı göstermezler ve ırklarının safkan olmasının asil etkileriyle kendini beğenmiş tavırlar sergilerler. Kısa sürede evine ve sahibine bağlanan siyam kedileri, ev değişikliği ve sahip değişikliği gibi konulara karşı çok hassastır. Bir kere sahibini seçerek ona bağlandıktan sonra, kucaktan inmeyecek denli sıcakkanlıdır. Atletik vücutlarıyla oyun onlar için bir yaşam biçimidir. Aynı zamanda çocuklara karşı nazik davranırlar ve onlara karşı ciddi bir korumacı yaklaşımları bulunur. Tüm bu özellikleri bir araya getirdiğinizde Siyam kedisi nasıl eğitilir? Sorusunun yanıtı aslında kendiliğinden ortaya çıkıyor. Zira bir köpek gibi tasmayla dışarıda dolaştırılan siyam kedisi görürseniz bu duruma asla şaşırmayın.

Eğitilmeye Meyilli Kedi Türü Siyam

Sahiplerinin ne istediğini çok hızlı kavrasalar da, bazı durumlarda bu isteklere yanıt vermeyi red edebilirler. Çok zeki olmaları, olayları hızlı kavrayıp karşılık vermelerine neden olur. Hatta bu karşılık çoğu zaman sesli olur. Siyam kedisi nasıl eğitilir? Konusunda öncelikli olarak söylenmesi gereken tek önemli konu, asla ona bağırmamak, şiddet eylemleriyle cezalandırmamak gerektiğidir. Duygusal bir yapıya sahiptirler ve özellikle güvendikleri kişilerin onlara ses yükseltmesi, kötü davranması ve vurması gibi olaylara aşırı ters tepkiler verirler. Doğrudan küsebilir ve uzun süre boyunca da küs kalabilirler. Yumuşak bir yaklaşımla kendisinden isteneni anlamasını sağlamalı ve eğer istenileni yapmıyorsa, daha sonra uğraşmak üzere bir süre bu eğitim rafa kaldırılmalıdır.

Etiketler: siyam kedisi
Ekim 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR