Sultan Papağanı Kafesi Nasıl Olmalı?

Sultan Papağanı Kafesi Nasıl Olmalı?

Tüm kuş türlerinde olduğu gibi Sultan papağanı içinde kafes seçiminin doğru yapılması oldukça önemlidir. Bu çerçevede de seçilecek kafesin mutlak suret ile dayanıklı olması her iki yönden de güvenlik açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle de Sultan papağanının içerisinde rahat bir şekilde hareket edebileceği büyüklüğe sahip olması kafes seçimindeki en önemli kriterlerin başında geliyor. Olağan gelişim neticesinde yetişkin bir Sultan papağanının boyu 30 ile 33 cm aralığındadır. Ayrıca 100 gram ağırlığa kadar erişebilmektedirler. Bu yüzden kafesinin mutlaka en az 50-60 cm genişlik ve uzunluk ölçülerine sahip olmasına dikkat edilmelidir.

Sultan papağanının kuyruğunun kafesin demirlerine değmeyeceği bir genişliğin bulunması rahat şekilde hareket edebilmesine yardımcı olacaktır. Oldukça hareketli olan Sultan papağanı için kesinlikle yuvarlak yani oval kesitlere sahip olan bir kafes seçmekten kaçınılmalıdır. Özellikle de yön duygusunu kaybetmesine neden olabilen yuvarlak kafesler yerine kare ve dikdörtgen kafesler tercih edilmelidir. Genişlik yönünden de bu tip kuş kafesleri çok daha sağlıklı bir şekilde sonuç verebilmektedir. Sultan papağanının en temel alışkanlıklarından birisi de tırmanmaktır. Bu yüzden kuş kafesinin tellerinin yatay formda olması daha idealdir. Bu şekilde rahatlıkla kafes içerisinde tırmanma gerçekleştirebilir. Aynı zamanda da istediği anda kafesten çıkabilmesi bu şekilde mümkün olur. Kalamar kemiği, kuş kumu, gaga taşı ve en az 2 adet olacak şekilde yemlik ve sulukta kafeste mutlaka bulunmalıdır.

Sultan papağanı kafesi nasıl temizlenir?

Sultan papağanı kafesinin temizliğinin de periyodik olarak yapılması çok önemlidir. Hem papağanının kendisini rahat hissetmesi hem de sağlığı açısından düzenli kafes temizliği yapılmalıdır. Bunun için kafes içerisinde yemek yemediği ve hatta mümkünse kafes içerisinde bulunmadığı zaman dilimleri tercih edilmelidir. Temizlik açısından kuş kumu gibi ürünlerle temizliği daha pratik hale getirebilmekte mümkündür. Tuvalet ihtiyacının oluşturduğu kirliliğin dışında tüy gibi diğer bileşenlerin periyodik olarak temizlenmesine önem verilmelidir. Çünkü Sultan papağanları son derece temiz ve hijyenik canlılardır. Bu nedenle de temel yaşam alanlarının hijyenik ve temiz olması, mutlu olmaları açısından son derece önemlidir.

Etiketler: papagan, papağan, sultan papagani, sultan papağanı
Mart 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR