Sultan Papağanı Ne Yer?

Sultan Papağanı Ne Yer?

Kendisine has görüntüsü ve özellikleri ile herkesi kendisine aşık etmeyi başaran Sultan papağını son derece özel bir kuş türüdür. Sultan papağının doğal yaşamına en uygun koşulların sağlanması sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürebilmeleri açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle de Sultan papağanı türünün doğal ortamında ne gibi beslenme tipine sahip olduğu konusunda kapsamlı bilgi sahibi olunmalıdır. Böylelikle beslenecek Sultan papağını için en uygun yaşam koşullarının oluşturulabilmesi mümkün olmaktadır. Sultan papağının temel olarak doğada tohum, meyve nektarı ve böceklerden oluşan bir besin skalasına sahip olduğu bilinmektedir. Bu besin gruplarının kafeste beslenecek Sultan papağanına sağlanması gerekmektedir.

Sultan Papağanının En Sevdiği Yiyecek

Sultan Papağanı beslenmesinde mutlaka dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Tüm kuş ve daha spesifik olarak tüm papağan türlerinde olduğu gibi ruh hallerinin sağlıklı olması gerekir. Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için mutlu olmasının sağlanması gerekir. Bunun içinde en temel noktalardan birisi doğal beslenme alışkanlıklarının karşılanmasıdır. Sultan papağanları genellikle doğada en fazla severek tükettikleri yiyeceklerin başında “darı dalı” gelmektedir. Ayrıca ay çekirdeği de Sultan papağanlarının en fazla severek tükettikleri yiyeceklerin başında geliyor. Ancak Sultan papağanlarının ay çekirdeğini çok yüksek miktarda tüketmeleri karaciğerde yağlanma gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu yüzden Sultan papağanları için başta ay çekirdeği olmak üzere tüm yiyeceklerin kontrollü bir şekilde verilmesi gerekir.

Sultan Papağanı İçin Papağan Yemleri Yeterli Mi?

Günümüzde daha pratik olmasından dolayı pek çok papağan sahibi tarafından papağan yemleri yaygın şekilde tercih edilmektedir. Ancak içeriğinde yalnızda palet kuş yemi ve tohumlar bulunan papağan yemleri, yeterli besin değerlerine sahip olamaz. Bu durumda Sultan papağanı son derece sağlıksız ve yetersiz bir şekilde beslenmesine neden olur. Özellikle de ilerleyen yaşlarında Sultan papağanlarında mineral ve vitamin eksiklikleri gibi çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınabilir. Sultan papağanlarının A vitaminine karşı ihtiyaçları oldukça yüksek seviyededir. Bu sebeple de Sultan papağanlarının vücutlarındaki A vitaminini etkin biçimde karşılayacak meyve ve sebzeleri bol bol tüketmesi sağlanmalıdır.

 

Etiketler: sultan papağanı, sultan papagani
Nisan 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR