Sürüngen Isıtıcı Ped Nedir?

Sürüngen Isıtıcı Ped Nedir?

Kedi, köpek ve kuş gibi klasik evcil hayvanların dışında daha yırtıcı ve daha tropikal canlıların beslenmesi konusunda da oldukça yoğun bir ilgi bulunuyor. Özellikle daha yırtıcı olarak kabul edilen hayvanlara yönelik olarak çoğu kişi yoğun bir ilgiye sahiptir. Bu tip hayvanlar arasında da sürüngenler ilk sırada yer alıyor. Pek çok kişi evinde kedi veya köpek beslemek yerine sürüngen canlıları beslemeyi tercih ediyor. Kaplumbağa, yılan, iguana, ejder, geko ve anole gibi sürüngenler son derece yaygın şekilde evlerde beslenen sürüngen canlılar arasında yer alıyor. Sürüngen canlıların kendilerine has özel ihtiyaçlara sahiptir. Bu ihtiyaçlarının en başında da sıcaklık geliyor. Sürüngen ısıtıcı ped ürünleri de akvaryumda veya fanusta beslenen sürüngenlerin sağlıklı yaşam koşulları için gerekli olan sıcaklığı etkin biçimde sağlayabiliyor.


Sürüngen Isıtıcı Ped Özellikleri


Evde beslenen sürüngen canlılar için geliştirilmiş olan sürüngen ısıtıcı ped ürünleri ile çok daha sağlıklı bir yaşam alanının oluşturulabilmesi mümkün oluyor. Özellikle evde sürüngenlerin bakıldığı teraryumun taban kısmına kolay bir şekilde yerleştirilerek, kullanılabilen ürünlerdir. Bu ürünler temel olarak tropikal atmosfere alışkan olan sürüngen canlıların teraryum içerisinde aynı atmosfere sahip olabilmelerine yardımcı oluyor. Sürüngenlerin teraryum içerisinde her zaman dinlenebileceği sıcak bir alanın oluşturulabilmesi için kullanılan alternatif yöntemler çok fazla sorun çıkartabiliyor. Bununla birlikte son derece yetersiz kalabiliyorlar. Ancak sürüngen ısıtıcı pedleri ile birlikte bu tip sorunlar ortadan kalkıyor.
Sürüngen ısıtıcı ped modelleri farklı sürüngenler için farklı ped büyüklüklerine sahip olarak, oldukça zengin model çeşitliliğine sahiptir. Sürüngen ısıtıcı pedlerinin ped büyüklüğü teraryumun tüm alt tabanını kaplayacak boyutlara sahip olabiliyor. Bu şekilde teraryum canlılarının teraryum içerisinde dinlenebilecekleri alanı sıcak alanı kendileri daha özgür bir şekilde seçebilir. Bu şekilde çok daha sağlıklı bir yaşam alanına sahip olarak, kendilerini çok daha rahat hissedebilirler. Bu pedler, genel olarak pek çok sürüngen türü, amfibi ve omurgasız canlılar için kullanıma uygundur. En önemli özelliklerinden birisi de ortam sıcaklığının değişmesine neden olmadan canlının ihtiyaç duyduğu sıcaklığı oluşturabilmesidir.

Etiketler: ısıtıcı ped
Haziran 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR