Tahılsız Köpek Maması Markaları Nelerdir?

Tahılsız Köpek Maması Markaları Nelerdir?

Bazı Vitaminler ve minerallerin bulunduğu tahıllar, köpeklerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri açısından önemlidir. Bu sebeple pirinç, mısır ve benzeri tahıllar köpek mamaları içerisinde sıklıkla bulunur. Ancak aynı zamanda glisemik indeksi yüksek olan bu gıdalar, köpeklerde tokluk hissinin az hissedilmesine neden olurlar. Bunun yanında diş sağlıkları açısından da risk oluştururlar. Tahılsız köpek maması bu nedenle öncelikli tercih edilmesi gereken mamalar olmalıdır. Bununla birlikte sürekli tahılsız köpek mamaları da bazı mineral ve vitaminlerin tam olarak alınamamasına neden olur. Bu sebeple aralıklarla düşük tahıllı ve tahılsız köpek mamaları ile dostlarımızın sağlığını en iyi şekilde koruyabilirsiniz.

Tahılsız köpek maması, köpeklerde obezite oluşma riskini en alt seviyeye indirir. Diş sağlıkları açısından da çeşitli avantajlar oluştururlar. Bunun yanında tahıllarda bulunan bazı mineraller ve gıda türleri de, köpeklerin sağlığı açısından gereklidir. Köpeklerin sürekli tahılsız beslenmesi doğru bir davranış değildir. Aralıklarla düşük tahıllı bir beslenme programı uygulamak en doğru yaklaşım olacaktır. Bu konuda veterinerinizden, köpeğinizin sağlık durumu ve yaşına göre destek almanızı tavsiye ediyoruz.

Acana, ND gibi, sektörün kaliteli olarak bilinen köpek maması markalarının, tahılsız ve düşük tahıllı seçenekleri bulunuyor. Bunun yanında Brit Care, Orijen, Petit, Wieldfield, Naturez gibi çeşitli markaların doğrudan tahılsız mama seçeneklerine dodomama.com web platformu üzerinden ulaşabilirsiniz.

Tahılsız yavru köpek maması

Yavru köpeklerin gelişimleri sırasında yüksek protein ihtiyaçları bulunur. Bunun yanında çeşitli mineraller ve Vitaminlere de, yetişkin köpeklere göre daha fazla ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte tahıllar, birçok köpekte alerjilere neden olabilir ya da obezite konusunda ciddi bir altyapının oluşmasına neden olabilir. Tahılsız köpek maması olarak hazırlanan mamalar arasında, yavru köpekler için özel olarak hazırlanmış mamalarda bulunuyor.

Bu mama türleri, yavru köpeklerin tüm gıda ihtiyaçları hassas şekilde hesaplanarak hazırlanıyor. Köpeğinizin yaşıyla birlikte, ırkına göre gereksinimlerinin değiştiğini asla unutmamalısınız. Bu değişkenlere göre mama seçimi yapmanız, köpek dostunuzun sağlıklı bir yaşam geçirebilmesi için önemlidir. Yavru köpeklerin, büyüdüklerinde sağlıklı olabilmeleri ve yeterli şekilde gelişmiş olabilmeleri için, beslenme programına azami derece özen gösterilmelidir.

 

 

Etiketler: tahılsız köpek maması, tahılsız yavru köpek maması
Şubat 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR