Tavşan Ne Yer?

Tavşan Ne Yer?

Şirin dostlarımız tavşanlar bu şirin görünümlerinin altında zorlu ve hassas bir bakıma ihtiyaç duyan evcil hayvanlardır. Gündüzleri yoğun şekilde uyuyan ve geceleri ayakta olan tavşanlar, otçul bir beslenme şekline sahiptir. Yetişkin olan bir tavşanın günlük su ihtiyacı 500 ml olur. Bu su ihtiyacının büyük bölümünü sebzeler ve otlardan karşılarlar. Aynı zamanda diş sağlıkları ve genel sağlıkları için otlar ve sebzelerden vitamin ve minerallere ihtiyaç duyarlar. Tavşanlar için özel hazırlanmış tavşan yemleri vitamin destekli olarak hazırlanırlar. Bu yemler tavşanların ihtiyaç duyduğu tüm beslenmeyi karşılamak üzere çok çeşitli sebzeler ve bitkiler kullanılarak hazırlanır. 

Yavru tavşan ne yer?

Tavşanların yetişkin olanları lifli gıdalar yani yulaf, çeşitli otlarla beslenirken, yavru tavşan alfafa adıda verilen yonca yapraklarıyla beslenirler. Henüz sindirim sistemleri lifli bitkileri sindiremediği için, yoncalar tavşan yavrularının temel besin kaynağıdır. Bu sebeple vitamin katkılı olarak hazırlanmış yavru tavşan yemleri, yetişkin olmayan tavşanlara verilmelidir. Yavru tavşanlara bu yemlerden başka yem verilmemelidir.

Tavşan nasıl yıkanır?

Olağan durumda tavşanların yıkanmasına gerek yoktur. Tavşan yıkanmayı ve suyu sevmez. Bu sebeple yıkanma onlarda ciddi travmalara neden olabilir. Bunun yanında üzerlerine dışkı bulaşması veya kirli bir alanda bulunmaları gibi olağanüstü durumlarda tavşanları yıkama yoluna başvurabilirsiniz. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken birçok kural bulunuyor. Tavşanları basınçlı su altında kesinlikle yıkamamalısınız, en doğru temizleme yöntemi ıslak bir bezle silmek olacaktır. Sildikten sonra da mutlaka tamamen kurulamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Tavşanların ıslak kalması ölümleriyle sonuçlanabilen sorunlara yol açabilir. Kurutmak için de sadece kuru bir havlu kullanılmalı ve asla fön makinesi gibi aletlere başvurulmamalıdır. Bu makineler de tavşanlar da ciddi psikolojik sorunlara neden olabilecek travmalara sebep olabiliyor. Bunun yanında tavşanınızın ağzından veya kulaklarından su girmesi, mantar ve daha başka ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir ve bu durum ölümle sonuçlanabilir. Bu sebeple asla tavşanların kafasını yıkamamalı su değmemesine dikkat etmelisiniz. Eğer zorunda kalınırsa, en doğru temizleme yönteminin ıslak bir bezle silinmesi ve kuru bir havluyla tamamen kuruyuncaya kadar kurulanmasıdır.

Etiketler: tavşan, tavsan, tavsan ne yer, tavşan ne yer
Mart 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR