Topaklaşan Kedi Kumu Nedir?

Topaklaşan Kedi Kumu Nedir?

Kedi kumları sayesinde artık evde beslenen kedilerin tuvalet ihtiyaçları önemli bir sorun olmaktan çıkıyor. Toprak veya daha pek çok farklı alternatife nazaran hijyenik, güvenli ve pratik bir kullanım sunmaktadır. Bu nedenle de günümüzde kedilerin tuvalet ihtiyaçları için kedi kumları son derece yoğun şekilde tercih ediliyor. Farklı özelliklere sahip olan çok sayıda kedi kumu modelli bulunuyor. Bu şekilde hem kullanım rahatlığı hem de kedilerin keyfine göre en etkili ve en verimli kullanımın gerçekleştirilebilmesi sağlanabilmektedir. Farklı kedi kumu modelleri yapısal özelliklerine göre farklı kullanım tiplerine sahiptir. Bu tiplerden birisi de topaklaşma özelliğidir. Bazı kedi kumu modellerinde topaklaşma özelliği bulunurken, bazı modellerde ise topaklaşma özelliği bulunmaktadır. Ancak ağırlıklı olarak kedi sahipleri tarafından kullanım kolaylığıyla topaklaşan kedi kumu modelleri tercih ediliyor.

Topaklaşan Kedi Kumunun Avantajları

Topaklaşan kedi kumu modelleri son yıllarda yaygın olarak tercih ediliyor. Topaklaşma özelliğine sahip olan kedi kumları yüksek emiş gücüne sahiptir. Kedilerin idrarını çok kısa zaman dilimlerinde içerisine çekebilmektedir. Bu şekilde geniş alanlara yayılmadan ve kötü koku yaymadan emilmesini sağlar. Topaklaşma özelliği sayesinde bazı kedi kumlarının kullanımı ve temizliği çok daha basittir. Bu özelliği dolayısı ile de son derece yoğun şekilde kullanılmaktadır. Özellikle de kedinin tuvalet ihtiyacını gidermesinden sonra topaklaşan kısım kürek yardımıyla alınabilmektedir. Bu şekilde kedi kumunun hijyenik ve temiz kalması sağlanıyor. Dolayısı ile çok daha uzun süreli olarak kullanımının gerçekleştirilebilmesi sağlanabilmektedir.

Bazı kediler topaklaşan kedi kumu modellerini pek fazla sevmez. Özellikle de bazı kediler topaklaşan kedi kumunun bu özelliğinden rahatsızlık duyabilmektedir. Hatta kedi kumunun topaklaşması onu tedirgin edebilir. Bu durumda kedinin o kedi kumunu kullanmayı pek fazla sevmemesine neden olur. Hatta kedinin topaklaşan özelliğe sahip olan kedi kumundan korkarak, içerisine girmekten çekinmesine neden olur. Böyle bir durumda da o kediler için bu tipteki kedi kumlarının kullanılabilmesi mümkün olmaz. Her yaş grubundan kedinin tuvalet ihtiyacı için üretilmiş topaklaşma özelliğine sahip olan farklı paketlerde kedi kumlarını sitemizden satın alabilirsinizin.

 

Etiketler: Topaklanan kedi kumu
Mayıs 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR