Yavru Kaplumbağa Ne Yer?

Yavru Kaplumbağa Ne Yer?

Kaplumbağalar bir defa doğru bir şekilde hazırlanmış olan yaşam alanlarında ve düzenli olarak temizliğin sağlanmasıyla, aslında çok kolay beslenen pet türleridir. Ancak türlerine göre doğru bir yaşam alanı oluşturmak için, ayrıntılara önem vermeli ve dengeli bir beslenme düzeni sağlamaya özen göstermeniz gereklidir. Yavru kaplumbağa ne yer? Sorusu, yeni kaplumbağa edinmiş kişiler tarafından sıklıkla sorunla bir sorudur.

Bu soruyu iki farklı şekilde yanıtlamak gereklidir. Çünkü kara ile deniz kaplumbağalarının beslenme düzenleri her ne kadar birbirine yakın olsa da, farklıdır. Beslenme düzenlerinde, kalsiyum, protein, çeşitli Vitaminler ve minerallerin bulunması, yani çeşitlilik gösteren bir beslenme düzenine sahip olmaları gereklidir. İlk bakışta karışık gibi görünse de, bu konuda yardımcı pek çok ürünle birlikte, aslında hayli kolay bir beslenme düzeni oluşturursunuz.

Yavru Kaplumbağaya Ne Vermeliyim?


Eğer yavru kaplumbağanız henüz bir yavruysa Yavru Kaplumbağa Ne Yer? Sorusu hemen gündeme gelecektir. Kaplumbağaların deniz veya kara türlerinin yavrularının, çok azı doğal koşulların da ilk yılını doldurabiliyor. Bunun sebepleri arasında ihtiyacı olan besinlere ulaşamamak, insanoğlunun kirletmesi nedeniyle bozulan doğal yaşam alanları, başka hayvanlar tarafından sürekli olarak tehdit edilen yaşamlar geliyor. Dolayısıyla evinizde beslerken, özellikle yavru oldukları dönemlerde hassas bir yaklaşım sergilemeniz gereklidir. Büyüyüp güçlenmeleri için gerekli olan kalsiyum, protein, vitamin ve mineralleri ona düzenli bir şekilde verirken, aynı zamanda ideal ve temiz bir yaşam ortamı sağlamalısınız.

Yavru Kaplumbağa Ne Yer? Denildiğinde buna verilecek en doğru yanıt, onlar için özel üretilmiş yemler, vitamin ve mineral desteklerinin verilmesi gerektiğidir. Bu ürünlere dodomama.com üzerinden kolayca erişebilirsiniz. Bunların yanında incir yaprağı, asma yaprağı, dut yaprağı, maydanoz, roka, havuç gibi besinleri de vermeniz gerekir. Bu şekildeki çeşitlilik taşıyan beslenme düzeni, kısa süre de güçlenmelerini sağlayacak ve yaşamları için gerekli bileşenlere ulaşmaları sağlanacaktır. Bunun yanında kaplumbağanıza vermemeniz gereken besinler arasında özellikle süt ve süt ürünleriyle birlikte, et ve tavuk ilk sıralarda gelir. Bu tür besinlerde bulunan laktoz, ve yüksek protein değerleri, kaplumbağanızın sindirim sistemi için son derece zararlıdır. Bu tür besinler, dostumuzun kısa süre içerisinde ölmesine bile neden olabilir.

Etiketler: Yavru Kaplumbağa
Aralık 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR