Yavru Kedi Aşıları Ne Zaman Başlar?

Yavru Kedi Aşıları Ne Zaman Başlar?

Dünyanın her yerinde kediler en çok sevilen ve en şirin bulunan canlıların başında geliyor. Bu yüzden evde hayvan beslenmek istendiğinde kediler ilk tercih konumunda bulunuyor. Evinizde kedi beslemek istediğinizde sadece yemek ve tuvalet ihtiyaçlarıyla sınırlı kalmayan bir sorumluluğunuz bulunmaktadır. Özellikle eve yeni bir yavru kedi almanız durumunda kesinlikle fiziksel gelişimi için destekleyici müdahalelerde bulunmanız gerekir. Bu şekilde yavru kedinizin çok daha sağlıklı bir gelişim evresi geçirmesini sağlayabilirsiniz. Bebeklerde olduğu gibi yavru kediler içinde mutlaka aşı yaptırmalısınız. Bu çerçevede yavru kedi aşıları ne zaman başlar konusunda bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Böylelikle yavru kedinizin sağlığı için gerekli olan desteği etkin biçimde sağlayarak, gelişiminin normal ve güçlü bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olabilirsiniz.


Yavru Kedi İlk Aşıları Ne Zaman?


Yavru kediler için aşı takvimi uzman veterinerler tarafından belirlenmektedir. Bu kapsamda yeni aldığınız yavru kedinizin ilk gelişim evresinde gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak üzere aşı takvimine uygun şekilde hareket etmelisiniz. Bunun için uzman veteriner hekimden destek alabilirsiniz. Yavru kediniz için uzman veteriner hekim tarafından ilk aşılama tarihi belirlenir. Bunun için yavru kedinin anne sütünden bağışıklığı için ihtiyaç duyduğu antikorların dayanma noktasının sona ermesiyle aşılama başlamaktadır. Yavru kedi aşıları ne zaman başlar sorusu için genel ve ortalama yanıt 45 gün şeklindedir. 45 günlük olan yavru kediniz için uzman veteriner hekim tarafından aşılama takvimi başlatılmaktadır.

Yavru Kedi Aşı Takvimi Nasıl?


Yavru kedi aşıları ne zaman başlar
sonrasında ise ne kadar aralıklarla aşı uygulaması gerçekleştirilir konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Yavru kediniz 6 haftalık yani yaklaşık olarak 45 günlük olmasından sonra ilk olarak dış parazit tedavisi uygulanmaktadır. Daha sonra 6.haftayı tamamlamasının ardından karma aşı 1 uygulaması gerçekleştirilir. 9 haftalık olmasından sonra ise karma aşı 2 uygulaması gerçekleştirilir. Bu tip aşı uygulamaları hem kediniz hem de hem de sizin sağlığınız açısından hayati önem taşımaktadır. Bu yüzden kedinizin ihtiyaç duyduğu aşılamayı uzman veteriner hekim yardımıyla yaptırmaya özen göstermelisiniz.

Etiketler: yavru kedi aşıları, yavru kedi aşı takvimi
Eylül 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR