Yavru Kedi Kumu Nasıl Olmalı?

Yavru Kedi Kumu Nasıl Olmalı?

Yavru kediler henüz eğitimleri tamamlanmamış olmasından dolayı pek çok ihtiyacının karşılanması noktasında çok fazla sahibine muhtaçtır. Yavru kedi besleyenlerin mutlaka yavru kedilerin ihtiyaçlarına göre bir yaşam alanını ona sunmaya özen göstermesi gerekir. Bu çerçevede de yavru kedilerin tuvalet ihtiyaçları öncelikli düşünülmesi gereken hususların başında geliyor. Özellikle de yavru kedi kumu nasıl olmalı konusunda doğru şekilde hareket edilmesi gerekir. Henüz tuvaleti yapma konusunda yeni alışkanlıklar kazandığı bir dönemde yavru kediler, kedi kumlarına kolayca ısınmayabilir. Bu yüzden kolayca ısınacağı ve rahatlığını sağlayacak olan kedi kumlarının tercih edilmesi çok önemlidir.

Yavru Kedi İçin Kedi Kumu Seçimi


Yavru kedi besleyen kişiler için yavru kedi kumu nasıl olmalı konusunda hassas şekilde hareket etmeleri gerekir. Bu çerçevede de öncelikli olarak yavru kedi için seçilecek kedi kumunun doğal olmasına dikkat etmelidir. Kesinlikle henüz gelişim aşamasında olan yavru kedinin vücudunda zarar teşkil edebilecek bir içeriğe sahip olmaması gerekir. Fiziksel olarak henüz çok hassas olan yavru kedilerin yumuşak ve hassas olan patilerini tahrip etmeyecek nitelikte olmalıdır. Bunun için kedi kumlarında ilk tercihin ince taneli kedi kumlarından yana olması gerekir. Seçeceğiniz 100% doğal kedi kumunun iyice topaklaşabilme özelliğine sahip olması da çok önemlidir. Çünkü  henüz tuvaletini yapma konusunda çok başarılı sonuçlar alamayan yavru kedilerin patilerini kirletmesinin önüne geçebilirsiniz.

Yavru Kediler İçin Antibakteriyel Kedi Kumları


Yavru kedi kumu nasıl olmalı
sorusu için öncelikli yanıt tabii ki antibakyeriyel özellikli olması gelmektedir. Yavru kediniz için alacağınız kedi kumunun hijyenik olması gerekir. Antibakteriyel özelliğe sahip olan kedi kumları sayesinde kedilerde görülebilen idrar yolu hastalıklarına karşı korumanızı sağlar. Ayrıca yavru kediler için seçilen kedi kumlarının tozsuz olması gerekir. Özellikle tuvaletini yapmak için kedi kumunu kazarken havaya toz yayılmasını önlemelisiniz. Bu şekilde solunum açısından yaşayabileceği sıkıntıları ve rahatsızlıkları da önleyebilirsiniz. Ayrıca çok tozlu olan kedi kumları yavru kedinizin evinizi de fazlasıyla kirletmesine neden olacaktır. Böyle bir şeye engel olmak içinde tuvalet sonrası yıkamak durumunda kalabilirsiniz. Yıkamada kedinizin tuvalete alışma sürecini zorlaştıracaktır.

Etiketler: yavru kedi kumu
Eylül 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR