Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Doğal ortamlarda tamamen özgürce hareket eden kedilerin evde beslenme bazı sınırlamalara tabi tutulmasına neden oluyor. Bunlardan birisi de kedinin doğadayken istediği her yere tuvaletini yapabilirken, evde sadece bir yere yapmasıdır. Kedilerin tuvaletini ona gösterilen yerin dışına yapmamasının sağlanması çok önemlidir. Kedi beslenen evde sağlık kriterlerinin korunması ve hijyenin sağlanabilmesi açısından çok önemlidir. Kediler alışkanlıkların varlığıdır. Bu nedenle de yavru kediler için tuvalet eğitimi buna göre verilmelidir. Kedilerde diğer canlılara göre tuvalet eğitim süreci çok daha kolaydır. Bu nedenle yavru kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir konusunda dikkatli hareket etmek gerekiyor.

Yavru Kedilerde Tuvalete Gitme İsteği Anlaşılmalı

Kedilerde tuvalet eğitimin yavru oldukları dönemde verilmesi çok önemlidir. Çünkü kediler alışkanlıklar üzerine hareket eder. Küçükken tuvalet eğitimi almamış bir yetişkin kediye tuvalet eğitimi vermek daha zorlu olur. Peki yavru kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir sorusunun yanıtı nasıldır? Yavru kedilere tuvalet eğitimi vermek için öncelikle tuvalet ihtiyacı olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Yani hangi eylemlerle tuvaletinin geldiğini anlattığının belirlenmesi gerekir. Bu şekilde bu hareketlerinde onu tuvaletine götürmek gerekir. Dolayısıyla yavru kedilerin aynı hareketi tekrar yaptığında sahibi tarafından tuvaletine götürüleceğini anlaması mümkün olur.

Kedinin tuvalete girdiği yerin kapısının kapalı olması durumda kedinin tuvaletinin geldiğini anlattığı hareketlerinin iyi belirlenmesi çok daha önemlidir. Yavru kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir için farklı yöntemlerde söz konusudur. İkinci bir yöntem olarak ise kedinin tuvaletini kullanması durumunda ödüllendirilmesi de tercih edilebilir. Doğa hareket ve eylemlerle tuvaletinin geldiğini anlatarak, tuvalete çıkartılması durumunda ödüllendirilebilir. Bu noktada kediler için özel olarak üretilmiş ve çok beğendikleri kedi ödül mamaları kullanılabilir. Bu şekilde yavru kedilere kolay bir şekilde tuvalet eğitiminin verilebilmesi sağlanabilmektedir.

Kedilerin tuvalet alışkanlığı kazandıktan sonra farklı bir yere tuvaletini yapması görülebilir. Bu doğrudan kedinin alışkanlığını kaybettiği anlamına gelmez. Çünkü altında bu durumun altında birden fazla neden yatabilmektedir. Cinsel olgunluk, kumunu beğenmemesi, bir şeyden rahatsızlık duyduğunu göstermek gibi pek çok nedenle böyle bir eylemde bulunabilir. Yavru kediler için tuvalet eğitimi vermeye yardımcı olacak kedi ödül mamaları ve kedi kumu çeşitleri için dodomama.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler: yavru kedi tuvalet eğitimi
Nisan 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR