Yavru Köpek İshali Nasıl Geçer?

Yavru Köpek İshali Nasıl Geçer?

Sadık dostlar köpeklerin yaşadıkları sağlık sorunlarını anlatma konusunda çoğu zaman yetersiz kalmaları nedeniyle pek çok sorunda uzun süre mücadele etmek durumunda kalabiliyor. Bazı sağlık sorunları ise yavru köpekler arasında oldukça yaygın şekilde görülebiliyor. Bunlardan birisi de yavru köpek ishali sorunudur. Yavru köpeklerde ishal hali oldukça sık görülebilen bir durumdur. Ancak genellikle çok hızlı şekilde geçmektedir. Bununla birlikte küçük etkileri ile kendisini göstererek, ileri seviyede sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilecek vaziyete ulaşabilir. Yavru köpeklerde yaygın olarak görülen bu ishal durumu, pek çok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebiliyor.

Yavru Köpeklerde İshal Neden Olur?

Yavru köpeklerde ishal hali çok sık görülen bir durumdur. İshal olan yavru köpeklerin, ishal olmalarında etkili olabilecek birden fazla neden bulunuyor. Dünyayı daha yeni anlamlandırmaya çalıştığı bu süreçte yavru köpekler fizyolojik olarak her şeyden çok fazla etkilenebilir. Bu durumda vücudunda çeşitli etkiler oluşturur. Bu tip etkilerden birisi de köpek ishali durumudur. Yavru köpeklerde ishal hali yoğun strese bağlı olarak meydana gelebiliyor. Stres oluşturmasına neden olabilecek herhangi bir yaklaşım sergilenmemiş olsa bile atmosferdeki yenilikler ve yeni keşifleri duygusal olarak baskı altında kalabilmesine neden olur.  Yavru köpek ishali arıca yeni beslenme düzeni, hayatındaki bazı şeylerde önemli değişiklik meydana gelmesi, parazite maruz kalması ve böcek yakalaması nedeni ile söz konusu olabilir.

Yavru Köpek İshaline İyi Gelen Şeyler?

Yavru köpek ishali durumunda tedavi sağlamak için öncelikle hangi nedenle ishal olduğunun tespit edilmesi önemlidir. Tespit edilen nedenin ortadan kaldırılmasından sonra ise ishalin daha kısa sürede geçmesi için beslenmesinde hassas şekilde hareket edilmelidir. Bu süreçte mama miktarının azaltılması gerekir. Bu şekilde mide ve bağırsak hareketleri minimalize edilebilir. Yağsız tavuk eti, pilav veya bağırsağında su tutmasına yardımcı olacak gıdaların minimal oranda verilmesine dikkat edilmelidir. İshal için insanlarda olduğu gibi ılık bir banyo yavru köpeklere de iyi gelir. Ancak üşümemesine dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca ishale bağlı yoğun su kaybı söz konusu olacağından, bu süreçte su tüketiminin yüksek seviyede olmasına dikkat edilmelidir.

 

Etiketler: Yavru Köpek İshali
Haziran 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR