Yavru Köpek Maması Neler İçermelidir?

Yavru Köpek Maması Neler İçermelidir?

Tıpkı insanlarda olduğu gibi yavru köpekler ile yetişkin köpekler arasında beslenme farklılıkları bulunmaktadır. Çünkü her ikisinin de vücudundaki ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Özellikle de henüz gelişim çağında olan yavru köpeklerin doğru ve sağlıklı şekilde beslenmesi ve vücut ihtiyaçlarının karşılanması çok önemlidir. Bu nedenle de yavru köpekler için günümüzde özel olarak üretilen köpek mamaları bulunmaktadır. Köpek maması yavru köpeklerin vücut gelişim ihtiyaçlarına odaklı mineral, vitamin ve diğer besin değerlerine sahiptir. Yavru köpekler, ilk 1.5 aylık süreçte annesinin sütüyle beslense de bundan sonraki süreçte anne sütünden aldığı besin değerlerini karşılayacak yavru köpek mamaları kullanılmalıdır.

Yavru Köpek Maması İçeriğinde Neler Olmalı?


Yavru köpeklerin vücut ve bağışıklık sistemi gelişiminin desteklenmesi için mutlaka doğru yavru köpek maması seçimi yapılması gerekmektedir. Bu noktada da en iyi yavru köpek maması köpeğin cins ve yaşına göre en uygun olan besin değerlerini içeren köpek mamalarından oluşmaktadır. En iyi bir yavru köpek maması içerisinde uygun seviyelerde protein, karbonhidrat ve yağ gibi vücudunun güçlenmesine ve büyümesine yardımcı olacak yüksek besin değerleri bulunmalıdır. Bunun yanı sıra her türlü sağlık sorununa karşı onu koruyacak ve aynı zamanda da gelişimini destekleyecek mineral ve vitaminleri de uygun seviyede içeriyor olması gerekir. Bu şekilde yavru köpeklerin gelişimlerinin son derece sağlıklı şekilde sürdürülmesi sağlanabilir.

 


Yavru köpek mamalarında 0-3 ay, 3-6 ay 6 ay-1 yaş, 1-3 yaş gibi yavru olarak kabul edildiği yaşlar için farklı mamalar bulunmaktadır. Her bir dönemde vücudundaki ihtiyaçların değişkenlik göstermesinden dolayı her döneme özel içerikli yavru köpek mamaları bulunmaktadır. Özellikle gelişimi için yüksek miktarda tüketim gerçekleştirdiği yavru döneminde köpeklere yönelik olarak yavru köpek maması 15 kg şeklinde paketler sunuluyor. Daha avantajlı fiyat dengesi sunuyor olması nedeni ile de çok daha ekonomik bir şekilde uzun süreli beslenme ihtiyacının garanti altına alınması sağlanıyor. Yavru köpek maması fiyatları içerik yapısına ve miktarına göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden de yavru köpeklerin ihtiyaçlarına göre uygun olan mamalar belirlenerek, buna göre hareket edilm

Etiketler: köpek maması yavru, yavru köpek maması 15 kg, en iyi yavru köpek maması, yavru köpek maması fiyatları
Ocak 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR