Yavru Köpek Ne Zaman Sütten Kesilir?

Yavru Köpek Ne Zaman Sütten Kesilir?

Her canlı için geçerli olduğu gibi yavru köpek içinde anne sütü, hayatının ilk dönemindeki en temel besin kaynağıdır. Başka hiçbir ürün ya da gıda ile alamayacağı besin takviyesini anne sütü ile alabilirler. Bu nedenle bebeklerde olduğu gibi yavru köpeklerinde mutlaka yaşamlarının ilk birkaç haftasında mutlaka anne sütüyle beslenmesi gerekir. Anne sütü ile beslenen yavru köpeklerin gelişim dönemlerinin çok daha sağlıklı olması sağlanır. Özellikle de vücut bağışıklığı henüz tam olarak gelişmemiş olan yavru köpeklerin, anne sütünden aldıkları mineral ve vitaminler bu gelişimin en uygun şekilde olmasını sağlamaktadır.


Yavru Köpek Sütten Kesilme Süresi


Yavru köpek
ilk birkaç hafta boyunca anne sütüyle beslenmelidir. Özel durumlarda alternatif yöntemler kullanılabiliyor olsa da mümkün olabildiğince anne sütü almasına önem gösterilmelidir. Yavru köpeklerin anneleri tarafından yaşamlarının ilk 3 haftası boyunca kendi sütüyle beslenmektedir. Annesi yavru köpeklerin emmesi için yere uzanır ve daha sonra yavrularının göbeğine ön pençeleri ile baskı uygulayarak, meme uçlarından emmesini sağlar. Bu şekilde tamamen içgüdüsel olarak yavrularını kendi sütüyle besler. Köpekler yaşamlarının her aşamasında içgüdüsel olarak hareket eder. Bu kapsamda da yavrusunun ne zaman sütten kesileceğini de yine içgüdüsel olarak belirler. Dolayısı ile yavru köpekler anneleri tarafından ilk 3 haftalık sürecin dolmasından sonra emzirilmemeye başlanır. Yavru köpek annesini emmeye çalıştığında annesi tarafından itilir ve emzirmeye olanak vermez. Ancak bu süreçte tamamen anne sütünü kesmez. Daha hareketli ve daha güçlü olan yavrular, annenin engellemelerine rağmen emmeye başlar ise bunu kesmez. Ancak zaman geçtikçe bu konuda anne daha da sabırsız bir hale gelmeye başlar.

Yavru köpek 5.haftadan itibaren annesinden daha sert tepki görmeye başlar. Yavrularının memeye yaklaşmaları durumunda annesi hırlamaya başlar ve ısırma eyleminde bulunabilir. Bu ısırma tamamen caydırıcı etkide olur. Yavru köpekler için yeni bir durum olsa da yine de annelerini emzirme konusunda ikna edebilmeleri de mümkündür. 5.haftasdan sonra 2 hafta daha bu durum söz konusu şekilde devam etse de 7.hafta itibariyle anne zaten sütten kesilir. Bu yüzden istese de yavrularını emziremez. Yavru köpekler içinde en sağlıklı gelişim süreci de zaten bu şekildedir.

Etiketler: yavru köpek
Temmuz 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR