Yavru Kuş Bakımı Nasıl Olur?

Yavru Kuş Bakımı Nasıl Olur?

Yavru kuşların bakımı anneleri tarafından mükemmel şekilde ve cinslerinin ihtiyaçlarına göre yapılır. Ancak çeşitli durumlarda yavru kuşlara bakmak zorunda kalmanız da mümkün. Annesini kaybetmiş yavru kuş ya da kuşlarınız varsa, bu güzellikleri beslemek ve bakımını da üstlenmek zorunda kalacaksınız anlamına gelir. Bu noktada Yavru kuş bakımı nasıl olur? Sorusu da büyü bir önem kazanıyor. Bir yavru kuşun bakımını üstlendiğiniz ilk andan itibaren bilmeniz gereken iki önemli konu vardır. Bunlar yavruya su vermeye çalışmamak ve cinsine göre doğru beslenme şeklini bilmek. Dolayısıyla öncelikle kuşunuzun türünü doğru bir şekilde öğrenmeniz gereklidir. Kuşun türünün yanlış belirlenmesi, aynı zamanda yanlış beslenmenin oluşturulmasını sağlar. Bu da kuşunuzun ölümüne bile sebep olabilir.

Yavru Kuş Nasıl Beslenir?


Yavru kuş bakımı nasıl olur?
Sorusuna yanıt verirken, en can alıcı konunun beslenmesinin doğru ve düzenli yapılması gerektiğidir. Kuşun cinsine göre alması gereken besinler doğru bir şekilde belirlenmelidir. Bazı kuşlar, böcekler, solucanlar gibi protein kaynaklı beslenirken, bazıları sadece tahıllarla beslenir. Bu sebeple yanlış verilen besin, kuşun ölümüne bile sebep olabilir. Doğru yemi belirledikten sonra, yavrunun yiyebileceği lapa kıvamına getirebilecek şekillerde dodomama.com aracılığıyla toz haline getirilmiş protein ya da tahıl bazlı yemlere ulaşabilirsiniz. Bunları iyice haşlanmış ve ezilmiş yumurtayı ezerek ya da doğrudan suyla karıştırarak lapa haline getirmeniz gerekir. Lapayı uygun büyüklüklerde ve şırınga yardımıyla yavruya verebilirsiniz.

Beslenmesi Sıkı Bir Takip Altında Olmalıdır


Doğru mama ve doğru besleme yöntemini sıkı bir takiple uygulamalısınız. Kısa süre içerisinde yavrunun güçlendiğini ve sizi mutlu ettiğini göreceksiniz. Kuşların dillerinde ki küçük bir delikle nefes alırlar ve yavru kuşlar su içerken bu deliğin tıkanması veya nefes borularına su kaçması gibi olumsuzluklar yaşayabilirler. Bu sebeple kuşunuza su vermekten kaçının, suyu yedikleri lapa şeklindeki besinden karşılamalarını sağlayın. Yavru kuş bakımı nasıl olur? Sorusuna verilecek son yanıt ise kuşun sıcak ve korunaklı bir yuvaya sahip olmasını sağlamanızdır. Bu basit kurallara uyarsanız yavrunun çok hızlı bir şekilde güçlenerek bir yetişkin haline geldiğini de mutlulukla izleyebilirsiniz.

Etiketler: yavru kuş bakımı
Kasım 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR