Yavru Tavşan Ne Yer?

Yavru Tavşan Ne Yer?

Sevimli dostlarımız tavşanların, özellikle yavru oldukları zaman diliminde, beslenmelerine büyük bir hassasiyet gösterilmesi gerekir. Bu sebeple Tavşan ne yer ve yavru tavşan ne yer? Sorularının ayrı ayrı cevapları bulunur. Yeni doğmuş bir tavşanın mutlaka en az 15 gün boyunca anne sütüyle beslenmesi gerekir. Bu süreçte, tavşan yavruları kendi gelişimleri ve bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için önemli mineralleri, anne sütünden karşılarlar. Anne sütünün sağladığı besin değerlerini, başka bir gıda ile karşılamanız mümkün değildir. Bu sebeple tavşan yavruları sütten kesilinceye kadar annelerinden ayırılmamalıdır. Anne sütünden 15 gün sonrasında kendiliğinden kesilen yavru tavşanların, henüz gelişimini tamamlamamış olan sindirim sistemleri nedeniyle, özel ve nem oranı düşük gıdalarla beslenmesi gerekir.

Yavru tavşanın ideal besinleri


Yavru tavşanların 3 aylık oluncaya kadar beslenmelerine özel bir önem verilmesi gerekir. Bu nedenle yavru tavşan ne yer? Çok önemli bir sorudur. Bu çağda tavşan yavruları, kuru saman, pelet yem ve kuru yonca gibi gıdalarla beslenmelidir. Yine bu çağ için özel olarak hazırlanmış yavru tavşan yemlerine dodomama.com aracılığıyla ulaşabilirsiniz. İshal tavşanların her çağda sağlıklı beslenmediklerinin göstergesidir. Aynı zamanda süreklilik arz eden ishal, tavşanların sağlıklarının bozulduğuna işaret eder ve ölümlerine bile neden olabilir. Dolayısıyla tavşanınızda ishal ve dışkısında yumuşama gözlemlediğinizde, beslenme tarzını sulu olmayan besinlerle değiştirmeniz gerekir. Üçüncü ayına kadar henüz sindirimleri gelişmemiş olan yavru tavşanlara, bu nedenle kuru yem verilmesi uygundur. Sulu ve taze meyve sebze verilmesi, 6-7 aylık oluncaya kadar verilmemelidir.

Taze sebze ve meyve ne zaman verilmeli?


Sulu meyveler ve taze sebzeler, tavşanlar 6-7 aylık oluncaya kadar asla verilmemelidir. Bu çağda verildiğinde de, olağan kur yem verilmesi devam ederken, ilave olarak ve az miktarda meyve ve sebze verilmelidir. Dışkıları gözlemlenerek, yumuşama olmaması halinde, yavaş yavaş miktarlarında artış yaparak meyve ve sebze verilmesi arttırılabilir. Ancak dışkıda yumuşama ve ishalle karşılaşıldığında, derhal bu besinlerin verilmesi kesilmelidir. Tavşanların doğduktan sonraki çeşitli dönemlerinde, farklı beslenme dengelerine ihtiyaçları bulunur. Bu nedenle Yavru tavşan ne yer? Sorusunun yanıtı, birkaç farklı döneme göre verilebilir. Tavşan yavruları için özel olarak üretilen mamalarda, hangi dönemde kullanabileceğiniz hakkında detaylı verilere ulaşabilirsiniz.

Etiketler: yavru tavşan
Eylül 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR