Yeni Doğan Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Yeni Doğan Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Yeni doğan kediler, genel bakım konusunda fazlasıyla sahibinin bakımına ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden yavru kedilerin tek başına yaşamlarını idame ettirebilmeleri mümkün olmayabiliyor. Yeni doğan bir kediyi sahiplenmeyi arzulamanız durumunda yeni doğan kedi bakımı nasıl yapılır hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Yeni doğan kedi bakımının yapılması noktasında mutlaka ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliklerde malzemeleri bulundurmanız gerekir. Yeni doğan kedilerin beslenmesinde çok hassas şekilde hareket edilmesi gerekir. Tüm bebekler gibi yeni doğan kedilerinde katı gıdalar ile beslenebilmeleri mümkün değildir. Böyle bir durumda beslenmesinin çok daha hassas bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir.

Yeni Doğan Kedi Beslenme

Yeni doğan kedi bakımı nasıl yapılır konusunda beslenme hassas bir olgudur. Yeni doğan kedilerin sütten kesilmesine kadar olan sürede katı gıdaya geçilmemesi gerekir. Ancak yavru kedilerin annesi bulunmuyor ise anne sütü yerine geçebilecek olan gıdaları kullanabilirsiniz. Bunun için özel olarak süt tozu gibi ürünlerden elde edilebilen karışımlar bulunuyor. Uygun sıcaklık değerlerinde hazırlanan süt tozlarıyla birlikte yavru kedilerin gelişimlerine destek sağlanabilir. Bu süreçte kesinlikle inek sütünü kullanmamanız gerekir. Çünkü yavru kedilerin sindirim sistemlerinin laktozu özümseyebilmesi mümkün değildir. Yavru kedinizi düz bir zeminde karınları üzerinde ve başları 45 derecelik açık olacak biçimde emzirebilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz yavru kedi biberonlarından ya da iğnesiz şırıngalardan yardım alabilirsiniz.

Yeni Doğan Yavru Kedinin Isıtılması

Yeni doğan kedi bakımı nasıl yapılır ile ilgili olarak vücut sıcaklığını da göz önünde bulundurmalısınız. Kedinizin devamlı sıcak kalacağı bir ortamda tutmalısınız. Büyüklüğü fazla olmayan bir kutu  ya da sepet içerisinde el havlusu benzeri kalınlığa sahip olan yumuşak dokulu örtüde yatırabilirsiniz. Yeni doğan yavru kedinizin vücut sıcaklığını kendisinin ayarlayamadığının bilincinde olmalısınız. Bu nedenle yavru kedinizin vücut sıcaklığının her zaman stabil kalmasını sağlayacak biçimde vücut ısısını korumalısınız. Bu şekilde çok daha sağlıklı ve çok daha konforlu bir şekilde yavru kedinizin gelişimine yardımcı olabilirsiniz. Yavru kedinizin tuvaleti içinde mutlaka ıslak bir pamukla ilgili bölgeye masaj yaparak, tetiklemelisiniz.

Etiketler: yeni doğan kedi
Ekim 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR