Yeni Doğan Kedi Nasıl Beslenir?

Yeni Doğan Kedi Nasıl Beslenir?

Tüm canlılarda olduğu gibi yeni doğmuş kedilerde tek başlarına hayatta kalmakta fazlasıyla zorlanırlar. Bu nedenle de yeni doğan tüm kediler annelerinin desteğine ihtiyaç duyarlar. Ancak bazı yavru kediler bu konuda pek şanslı olamayabiliyor. Özellikle de hayatın zorluklarına karşı mücadelesine bir adım geride başlamak durumunda kalıyorlar. Böyle bir süreçte annesinden alamadığı desteği sağlamak her yeni doğan kedinin hayatta kalabilmesi açısından çok önemlidir. Çeşitli nedenlerle annesinden kopmuş bir yavru kedi için en önemli konulardan birisi de beslenmesidir. Çok narin ve hassas oldukları bir süreç olduğundan her hayvan sever için yeni doğan kedi nasıl beslenir merak edilebiliyor.

Yeni Doğan Kedi Ne Yer?

Yeni doğan kedi nasıl beslenir bilmeyenlerin mutlaka bir uzmana başvurmaları çok önemlidir. Tüm vücudunun henüz gelişmemiş olması yardım etmeye çalışırken zarar verilmesine neden olur. Yeni doğan kediler için beslenme hususundaki en önemli nokta asla katı gıdayla beslenmesi mümkün değildir. Çünkü henüz katı gıdaları yutabilecek ve sindirebilecek fonksiyonları gelişmemiştir. Her bebek gibi yeni doğan kedilerinde mutlaka anne sütüyle beslenmesi gerekir. Ancak böyle bir imkanın bulunmaması durumunda ise anne sütü yerine geçebilecek bir karışımın verilmesi gerekir.

Yeni doğan kedilerin annesinden alması gereken sütü alamaması durumunda doğrudan inek sütü ise asla verilmemelidir. Özellikle de yeni doğan kedilerin sindirim sisteminin gelişmemiş olması inek sütünde bulunan “laktoz” maddesini sindirebilecek güçte olmamasına neden oluyor. Bu noktada günümüzde yeni doğan kedilerin anne sütü alamamaları durumunda bunu karşılaması amacı ile üretilen “süt tozu” bulunuyor. İçeriğinde anne sütünde bulunan besin değerlerini içeren bu süt tozları, yeni doğan kedi nasıl beslenir bilmeyenler için önemli bir kolaylık sağlıyor. Biberon vasıtası ile 2 ile 3 saat aralığında bir olacak şekilde süt tozu hazırlanarak, yeni doğan kedilere verilmelidir. Biberonla beslerken ise asla sırt üstü pozisyonda olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Yeni doğan bebekler için hazırlanmış olan son derece sağlıklı ve kaliteli kedi süt tozları ve biberon modelleri uygun fiyatlarla dodomama.com sitesinde kedi severlere sunuluyor.

 

Etiketler: Yeni doğan kedi, yavru kedi
Nisan 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR