Blog Başlık

  • Kasım 15, 2020 Diğer Dostlarımız

    Sevimli ve küçük dostlarımız Hamsterlar, duyarlı ve aynı zamanda mutlu olduklarında da birer huzur kaynağıdır. Onlara doğru bir şekilde hazırlanmış ve sürekli olarak bakımı yapılan bir yaşam alanı oluşturmanız, sizin için mutluluk ve sevinç kaynağı olmalarını sağlar. Aslında genel olarak dişi ve erkek hamsterların farklı karakteristik özellikleri bulunmaz. Dolayısıyla beslemeniz için hangi cinsi seçtiğinizin de bir önemi yoktur. Ancak bir erkek ya da dişi mastera sahipseniz, birden fazla hamsterınız varsa ve onların çiftleşmesini istemiyorsanız, mutlaka öncelikle cinsiyetlerini belirlemeniz gerekecektir. Bu aşamada haliyle Hamster cinsiyeti nasıl anlaşılır? Sorusu da büyük bir önem kazanıyor.

    Hamster Cinsiyeti
  • Kasım 14, 2020

    Asalaklar kedilerin en büyük sorunlarından biridir. Kedilerde pire oluşumu daha yaygın olarak bilinse de, kene ve bit oluşumu da sıklıkla gerçekleşebilir. Elbette sürekli evde olan bir kedide durduk yere bitlenme gerçekleşmez. Özellikle bahar aylarında, mevsim sıcaklıklarının 20 derece ortalama seyrettiği dönemlerde, dışarıya çıkan kediler, ağaçlar, bitkiler, toprak ve diğer hayvanlardan bit, pire ve kene gibi asalakları kaparlar. Özellikle hızla çoğalan pire ve bitler, kedilerin kısa süre içerisinde çok rahatsız olmalarına sebep olurlar. Kedi biti nasıl temizlenir? Sorusuna yanıt vermeden önce, bulaşmaması için ve aynı zamanda bulaştığında nasıl anlayacağımla ilgili bilgiler vermek daha doğru olacaktır.

    kedi biti
  • Kasım 12, 2020

    Kısırlaştırma operasyonları, kedilerin üreme fonksiyonunu sonlandırmak amacıyla gerçekleştirilir. Kısırlaştırma işleminde erkek kedinin yumurtalıkları alınarak, kordonları bağlanır. Bu işlem sonrasında artık üreme yetisini kaybeden erkek kedi, aynı zamanda buna bağlı hormonal değişimleri de yaşamaz. Bu operasyonun geri dönüşümü mümkün değildir. Erkek kedi ile dişi kedinin kısırlaştırılma operasyonunun uygulanma süreleri değişkenlik gösterir. Erkek kedi ne zaman kısırlaştırılmalı? Sorusu da bu sebeple sıklıkla sorulur.

    erkek kedi kısırlaştırılması
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR