Blog Başlık

  • Aralık 02, 2020 Kedi

    Evde kedi beslemeye karar verdiğinizde, onunla birlikte yaşamanın, sorunlarına ortak olmanın da kararını vermiş olursunuz. Örneğin üreme konusunda içgüdüsel olarak davranan kedilerde, dişilerin ve erkeklerin farklı olmak üzere, çeşitli sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalacaksınız demektir. Kısırlaştırmak, evde kedi beslemek istediğinizde başvurmak zorunda kalacağınız bir yöntemdir. Ancak ev atmosferinizin uygun olduğunu düşünüyorsanız, bu seferde hamilelik ve yavrulamayla birlikte, yavruların bakımıyla da ilgilenmek zorunda kalacaksınız demektir. Hamile kedi nasıl anlaşılır? Sorusu bu aşamada hazırlıklı olmanız için önemli bir soru haline geliyor.

    hamile kedi
  • Aralık 01, 2020 Kedi

    Kediler Özgürlüklerine düşkün ve tek başına bir yaşam sürdürmeyi severler. Bunun aksi öğretilmediği sürece de özellikle yaşadıkları eve sonradan gelen başka bir kediyi kabullenmeleri de oldukça güç olacaktır. Bunun en iyi yolu, henüz küçükken birlikte büyütülmeleridir. Bunun dışında sonradan eve gelecek bir kedi, onların krallıklarını tehdit eden bir varlık olarak görülecektir. Ancak yine de doğru bir yaklaşımla, birbirlerine belirli oranda alışmaları sağlanabilir. Herhangi bir şekilde yeni bir kediyi, zaten kedi olan bir eve getirmek zorunda kaldığınızda İki kedi birbirine nasıl alıştırılır? Sorusu da büyük önem kazanıyor.

    kedi, kediler
  • Kasım 29, 2020

    Yemek kediler için içgüdüsel olarak bulunduğu zaman tüketilmesi gereken bir yaşamsal ihtiyaçtır. Yani fazladan yemek buldukları zaman bile, bulmadıkları zaman için tüketmeye kodlanmışlardır. Bu durum ev kedilerinin, neden sürekli yemek yeme ihtiyacı peşinde olduklarını da açıklar ve hatta az kilolu olmak değil, obezite daha büyük bir problemdir. Ev kedilerinin fazla kilolu olmasına bu nedenle durumu daha sık karşılaşılır. Evde rahatlıkla ve fazladan yemek bulurken, aynı zamanda dışarıda harcadığı enerjiyi de harcamaz. Bu sebeple fazla kilolar zaman içerisinde sürekli birikir. Bu nedenle de yemek düzeninin sürekli kontrol altında tutulması gerekir. Ancak bazen tam tersi gerçekleşir ve kediler kilo kaybına uğramaya başlar. Bunun mutlaka bir ya da birkaç nedeni birden vardır. Genellikle de sağlıkla ilgili sorunlardan kaynaklanır. Kedi nasıl kilo alır? Sorusunu soruyorsanız, öncelikle kedinizi bir veterinerin kontrolünden geçirmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

    kedi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR