Blog Başlık

  • Kasım 24, 2020 Diğer Dostlarımız

    Hamsterların beslenmesinde denge ve doğru beslenme malzemeleri çok önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple kesinlikle hassas davranılmalı ve tizi bir şekilde beslenmesi sürekli takip edilmelidir. Bunun için Hamster nasıl beslenir? Sorusunu sormalı ve titiz bir araştırma yapılmalıdır. Hamsterlar hemen hemen verilen her şeyi yerler, ancak kendileri için neyin sakıncalı olduğunu da bilmemeleri, zaten hassas olan bünyeleri içini felaketlerle sonuçlanır. Bu sebeple onun diyetini sizin hazırlamanız ve takibini de yapmanız gereklidir. Öncelikle kesinlikle verilmemesi gereken besinleri öğrenip, bunlardan mutlaka uzak durmasını sağlamanız da iyi bir yaklaşım olacaktır. Bununla birlikte, onların gündelik enerji ihtiyacını karşılayan özel yemler iyi bir alternatif olabilir. Bunun için dodomama.com üzerinde bulunan seçeneklere başvurabilirsiniz. Ancak sadece bu yemler, Hamsterınızın sağlıklı bir şekilde beslenmesi için yeterli olmayacak ve çeşitli desteklere ihtiyaç duyacaktır.

    hamster
  • Kasım 22, 2020 Diğer Dostlarımız

    Evcil hayvanlara yönelim her geçen gün artıyor. Doğaya yabancılaşma, kent merkezlerinde yoğunlaşan yaşamlar gibi etkenler, doğayı bizlere hatırlatacak evcil hayvanların yoğun şekilde tercih edilmesine de neden oluyor. Kuşlar bu konuda hemen hemen ilk sırada gelen hayvanlardan biridir. Ancak bu tercih aynı zamanda Kuş bakımı nasıl yapılır? Sorusunun da geniş çaplı cevaplandırılmasını gerektiriyor. Kuş bakımı, her hayvanın özelliklerine uygun olarak değişen çeşitli kurallara bağlıdır. Bununla birlikte, her kuşun özelliklerinin ve karakterlerinin değişiyor olması, onların bakımlarının da değişiklik göstermesine neden olur. Kuşların türlerine göre, kafes seçimi, kafeste bulunması gerekenler, yem seçimi, kafesin konumu gibi ayrıntılar, kuş bakımında öncelikle dikkat edilmesi gerekenlerdir.

    kuş bakımı
  • Kasım 20, 2020 Köpek

    Eski uygulamada köpek kimliği, veterinerler tarafından verilen ve yapılan aşılarının not edildiği, köpeğin cinsinin ve özelliklerinin bulunduğu bir belgeden ibaretti. Köpek kimliği ya da pasaportu olarak da bilinen bu belgeyle, özellikle kuduz aşısı ve diğer aşılarının yapılıp yapılmadığı anlaşılabiliyor, şehirlerarası ve yurtdışı yolculuklarda gerekli belge olarak kullanılıyordu. 2018 Yılının Şubat ayında resmi gazetede yayınlanan bir yöntemlikle, artık bu durum değişiyor. Köpekler için 2021 yılının Ocak ayı itibariyle geçerli olacak olan yönetmelikte, artık köpek kimliği hayvanı sahiplendikten sonra en fazla 3 ay içerisinde çıkarılması zorunlu hale getiriliyor. Bu sebeple Köpek kimliği nasıl çıkarılır? Sorusu da önem kazandı. Kimlikle birlikte, köpeğin sol kulağının alt kısmına bir de mikroçip yerleştirilecek. Ayrıca bu işlem yapıldıktan hemen sonra, ilgili belediyeye başvurarak, kimliğin kaydını yaptırmanız da zorunlu. İlgili yönetmelik, Köpek, kedi ve gelincikleri kapsıyor.

    Köpek Kimliği
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR