Blog Başlık

  • Haziran 08, 2020 Köpek

    Köpeklerin sağlıklı gelişimlerini sürdürebilmek için mutlaka gerekli olan bakımlarının doğru şekilde yapılması gerekiyor. Özellikle köpeklerin gelişim dönemlerinde karşı karşıya kalacakları her türlü riske karşı gerekli olan önlemlerin alınması gerekliliği bulunmaktadır. Hem köpek sahipleri hem de köpekleri için sağlığı korumak ve daha güvenli bir ilişki kurabilmek için mutlaka köpek aşıları zamanında yaptırılmalıdır. Aksi halde her iki taraf açısından da ciddi risklere yol açabilecek problemlerle karşı karşıya kalınabilir. Köpeklerin gelişim dönemlerinde bağışıklıklarının güçlü kalması ve her türlü köpek hastalığına karşı koruma altında bulunması için aşılama gerçekleştirilmesi gerekir. Uzman veteriner hekimler tarafından köpekler için yapılması gereken aşılar ve bu aşıların yapılması gereken zamanlar belirlenmiştir.

    köpek aşıları
  • Haziran 06, 2020 Kedi

    Şirinlikleri, enerjileri ve sempatikleri ile hayatınıza renk ve eğlence katan dostunuz kediniz için en az onun kadar şirin mi şirin kazaklar örebilirsiniz. Her ne kadar kendi kabarık tüyleriyle kediniz soğuk havalarda kendisini ısıtabilse de bu yeterli olmayabilir. Bu yüzden ona özel kedi kazağı örerek hem soğuk havalarda sıcak kalmasını sağlayabilir hem de şirinliklerine şirinlik katabilirsiniz. Kedinizin için sıcacık tutacak ve kendisine ait bir moda yaratacak birbirinden şirin kazaları oldukça pratik bir şekilde örebilirsiniz. Özellikle de klasik bir kedi kazağının örülmesi için öyle üst düzey bir tığ işi bilgisi ve deneyimine de gerek bulunmuyor.

    kedi kazağı
  • Haziran 05, 2020 Kedi

    Kediler hareketleri, duygu durumları ve miyavlayışları ile bir sorunları olduğunu anlatmaya çalışır. Ancak tam sorunun ne olduğunu anlamak her zaman anlamak mümkün değildir. Bu yüzden kediniz için sağlıklı yaşam koşulları hakkında bilinçli olmanız ve takibini yapmanız çok önemlidir. Özellikle tuvaletini takip etmeniz çok sık sorun yaşayabildiği bu konuda erken ve uygun müdahale şansınızı oluşturur. Kedi kabızlığı sorunu da bunlardan birisidir. Sağlıklı bir kedi günde bir defa dışkılamaktadır. Bu bazı dönemlerde ya da bazı kedilerde 2 günde 1 olarak da gözlemlenebilir ve normal kabul edilir. Ancak bu sürelerin üzerinde kedinizin dışkılamaması kedi kabızlığı riskini gündeme getirmelidir.

    kedi kabızlığı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR