Blog Başlık

  • Haziran 20, 2020 Köpek

    Köpekler için tıraş işlemi diğer tüm canlılarda olduğu gibi temel olarak gerekli olması durumunda gerçekleştirilmesi gerekir. Her köpeğin tıraş edilmesi gibi bir durum ise söz konusu değildir. Çünkü köpeklerin tıraş edilmesi tıpkı kedilerde olduğu gibi cilt kanseri gibi cilt kanserlerine ve davranış sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu yüzden köpek traşı gereklilik veya zaruriyet taşıması durumunda yaptırılması tavsiye edilmektedir. Ancak bu aşamada söz konusu tıraş işleminin nasıl olacağı da fark etmektedir. Sadece belirli bir seviyede yani sınırlı olarak tıraş işlemleri her köpek için yapılabilir. Ancak tüm tüylerinin alınmasını sağlayacak şekilde tıraş işlemleri çok fazla önerilmeyebiliyor.

    Köpek traşı
  • Haziran 19, 2020 Kedi

    Evcil hayvanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak ürünlerin dışında farklı ihtiyaçlarına odaklı ürünlerde bulunuyor. Bunlardan birisi de kedi çimleridir. Evlerin neşe kaynağı ve şirinlik abidesi olan kedilerin fizyolojik ihtiyaçlarından birisi de düzenli olarak çim yemektir. Bir kedinin düzenli olarak çim yemesi vücudundaki tüm olumsuzluklara karşı güçlü bir direnç gösterebilme kabiliyetine sahip olmasını sağlar. Bu noktada özellikle fazla dışarıya çıkmayan ya da böyle bir olanağı bulunmayan kediler için kedi çimleri bulunuyor. Bu ürün kategorisinde de Trixie kedi çimi kullanımı oldukça yaygın şekilde gerçekleştiriliyor. Trixie kedi çimleri son derece kaliteli ve bir o kadar da doğal olmaları nedeni ile kedi sahipleri tarafından tercih ediliyor.

    Kedi çimi, Trixie Kedi çimi
  • Haziran 18, 2020 Diğer Dostlarımız

    Akvaryumu bir uğraş olarak benimseyen herkesin öğrenmesi gereken pek çok ayrıntı bulunuyor. Bunlar arasında ilk sıralarda gelenlerden bir tanesi de akvaryumun içerisine kaya tuzu konulmasıdır. Pek çok Aquarist bir tür alışkanlık şeklinde kaya tuzunu kullanıyor olmasına rağmen, bunu neden kullandığını bilmez. Bazı akvaryumcular ise kaya tuzu yerine normal sofra tuzu kullanır. Akvaryum tuzu, sofra tuzunda bulunan iyotu içermeyen bir tuzdur. Kaya tuzunda iyot bulunmaz ve iyot balıkların bazıları için ölümcül olabildiği gibi, yararlı bakterilerin ölmesini sağlayarak, elverişsiz bir yaşam ortamının oluşmasına neden olur. Bu sebeple içerisinde iyot olmayan kaya tuzunun, eritilerek akvaryumun içerisine homojen bir dağılım göstermesi sağlanmalıdır.

    Akvaryum tuzu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR