Blog Başlık

  • Temmuz 03, 2020 Diğer Dostlarımız

    Akvaryumlarda beslenen deniz kaplumbağaları, doğru bir yaşam alanı oluşturulup, iyi bir şekilde bakıldığında uzun yıllar boyunca size arkadaşlık edebilirler. Deniz kaplumbağalarının ortalama yaşam ömürleri 70 yıldır. Ancak akvaryumda beslendiklerinde bu sürenin kısalması kaçınılmazdır. Bununla birlikte iyi bir bakımla uzun seneler birlikte olacağınız kesindir. Akvaryum kaplumbağası beslemek için ideal ve sürekli aynı sıcaklıkta olan bir su ve istediklerinden dinlenebilecekleri kayalar olmazsa olmaz ön koşullardır. Aynı zamanda her gün en az 1,5 saat boyunca güneş ışını almaları gerekir. Güneşe çıkamayacakları zamanlarda kullanılmak üzere UV ışıklar kullanılabilir. Ancak UV ışıklar her zaman kullanılmamalıdır. Bazen tercih edilmeli ve UV ışık olmasına rağmen yine de sürekli güneş ışını almaları gerekir. Bu sevimli dostlarımız yemek konusunda oldukça geniş bir portföye sahiptir. Hepçil olan su kaplumbağaları, hem etçil hem otçul beslenmeye ihtiyaç duyarlar.

    Akvaryum Kaplumbağası
  • Temmuz 02, 2020 Köpek

    Dişi köpek sahibi olan kişilerin illaki bir zaman mutlaka karşı karşıya kalacağı durumlardan birisi de köpeklerin hamile kalmasıdır. Doğal üreme fizyolojisi gereğince dişi köpekler hamile kalabiliyor. Ancak insanlarda olduğu gibi doğrudan bu hamileliğin takibinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir. Köpeğinde bunu doğrudan anlatabilme imkanı bulunmadığından dişi köpeklerin hamile olup, olmadığını bilmek için mutlaka hassas bir takip gerçekleştirilmesi gerekir. Bu kapsamda köpek hamileliği ile ilgili olarak dişi köpeklerde çeşitli etkiler ve değişimler gözlemlenebilir. Köpeklerin hamileliğinin ne kadar erken tespit edilirse o kadar sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesine olanak sağlayacaktır. Bu yüzden mutlaka köpeklerin hamileliklerinin en başından itibaren biliniyor olması köpeğin sağlığı açısından çok önemlidir.

    Köpek hamileliği
  • Temmuz 01, 2020 Diğer Dostlarımız

    Hem görsellikleri hem de içerisinde canlıların insana verdiği mutluluk ve huzurla akvaryum yaşamın önemli bir parçası konumunda bulunuyor. Birbirinden farklı on binlerce farklı deniz canlısının beslenebildiği akvaryumlar, bulundukları her mekana dekoratif bir değerde katıyor. Ancak akvaryumda deniz canlıları besleyen kişilerin akvaryum bakımı konusunda titiz bir yaklaşım sergilemeleri çok önemlidir. Hem içerisindeki canlıların sağlığı hem de hijyen standartları açısından bu konu çok önemlidir. Bakımları periyodik olarak yapılsa da ya da yapılmasa da akvaryum kokusu olarak belirtilen rahatsız edici kokular çevreye yayılabilir. Çevreye yaydığı kötü kokuların pek çok farklı nedeni olduğunun unutulmaması gerekir. Bu nedenle akvaryumda kötü koku yayılımına neden olan ana kaynağın belirlenmesi öncelikli işlemdir.

    akvaryum kokusu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR