Blog Başlık

  • Temmuz 24, 2020 Köpek

    Köpekler için yaşam alanlarında uygun ve kaliteli standartların sağlanması sahiplerinin sorumluluğundadır. Bu çerçevede de köpeklerin yaşam alanlarında en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet alanıdır. Köpeğin tuvaletini rahat şekilde yapabileceği ve sorun yaşamayacağı bir şekilde oluşturulması çok önemlidir. Bununla birlikte köpeklerin tuvalet eğitimi kadar, tuvalet alıştırılması da ayrıca bir önem taşımaktadır. Bunun için öncelikle köpeğin fizyolojik özelliklerine uygun olan bir kum kabının satın alınması gerekir. İçinde köpek kumu olacak bu kabın çok fazla yüksek olmaması köpeğin tuvalet ihtiyacının ardından toprağı çizme alışkanlığına sahip olması nedeni ile dikkat edilmesi gereken bir detaydır.

    köpek kumu
  • Temmuz 23, 2020 Diğer Dostlarımız

    Akvaryumlarda hem biyolojik kalite standartlarının yakalanabilmesi hem de estetik bir görsellik oluşturabilmek amacı ile kum kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Ancak burada kullanılan kum bilinen standart sahil kumu değildir. Akvaryum için özel olarak üretilmiş olan bu akvaryum kumu ile akvaryumlarda ayrı bir hava ve ayrı bir etki oluşturabilmek mümkündür. Ancak akvaryum içerisinde kullanılacak her yeni üründe olduğu gibi akvaryum kumlarında da tabii ki son derece titiz bir şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Çünkü üzerinde bulunan tüm dış atık ve faktörlerin hem akvaryumdaki canlılara zarar verme ihtimali bulunur hem de suyun renginin değişmesine, bulanıklaşmasına neden olabilir. Bu yüzden akvaryum kumunun mutlaka akvaryuma koyulmadan önce iyi bir şekilde yıkanması gerekmektedir.

    akvaryum kumu
  • Temmuz 21, 2020

    Akvaryumda balık ve türlü deniz canlısı besleyen kişiler için en temel sorunların başında kirlilik geliyor. İçerisinde doğal bir döngünün söz konusu olduğu akvaryumlarda, doğal olarak canlıların ve yosunların oluşturabildiği bir kirlilik meydana gelebilmektedir. Bu kirliliğin düzenli olarak temizlenmesi en az dekoratif olumsuzluğunun giderilmesi kadar içerisindeki canlıların sağlığı açısından da çok önemlidir. Bu yüzden akvaryum temizliği periyodik olarak uygun ekipmanların kullanımı ve doğru teknikler ile gerçekleştirilmelidir. Bu şekilde hem sağlıklı ve hijyenik hem de estetik görselliğe bulunan bir akvaryuma sahip olabilmek mümkün olmaktadır.

    akvaryum camı temizleme
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR