Blog Başlık

  • Mart 02, 2020 Diğer Dostlarımız

    Sesleri ve görüntüsüyle kendisini gören herkesin büyülendiği muhabbet kuşu bakımının hassas şekilde gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Muhabbet kuşları son derece narin canlılardır. Bu sebeple muhabbet kuşu bakımı konusunda çok dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Bu kapsamda da en çok merak edilen konulardan birisi de muhabbet kuşu nasıl yıkanır sorusu, muhabbet kuşu besleyenler tarafından en çok merak edilen konulardan birisidir. Aslında muhabbet kuşu temizliği yani yıkanması konusunda ekstra bir çaba harcanmasına gerek bulunmuyor. Çünkü kişisel temizliği konusunda muhabbet kuşları, doğada en fazla hassasiyet gösteren canlılardır.

    Muhabbet kuşu, muhabbet kusu, muhabbet kuşu banyo
  • Şubat 29, 2020 Diğer Dostlarımız

    Her ortama görsel bir değer katarken, içerisinde kendisine özel dünyasıyla büyüleyen akvaryum kurmak isteyenler için birden fazla aşama söz konusudur. Özellikle içerisinde her çeşitten balığın beslenebileceği akvaryumda kurulumun doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir. Balıkların sağlığının korunması ve etkin şekilde çalışan bir sistem sağlanabilmesi için doğru kurulum gerçekleştirilmesi gerekir. Akvaryum kurulumunda en önemli aşamalardan birisi de akvaryum motoru takma işlemidir. Akvaryum içerisinde hava akışı ve yanı sıra filtreleme işlemleri için önem taşıyan akvaryum motorunun doğru ve verimli şekilde çalışması gerekir. Bunun için akvaryum motorunun doğru şekilde takılması gerekir.

    Akvaryum, Akvaryum motoru
  • Şubat 29, 2020 Diğer Dostlarımız

    Akvaryum içerisinde bitki bulundurulması hem önemli bir gereklilik hem de estetik bir görsellik sağlıyor. Balıklar için sağlıklı bir ortam oluşturmaya yardımcı olan akvaryum bitkileri son derece etkileyici bir görsellikte ortaya çıkarmaktadır. Özellikle doğal ortamını taklit etmekte olan balıkların daha huzurlu ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olması açısından oldukça önemlidir. Balık yetiştirme ve besleme uzmanlarına göre özellikle Amazon balık türlerinin besleneceği akvaryumlarda mutlaka bu bitkilere yer verilmesi gerekmektedir. Akvaryum bitkilerinin yerleşimi noktasında basit bir hesaplama kullanılabilmektedir. Bunun için “akvaryum boyu”*”akvaryum derinliği” bölü “50 metrik” şeklinde hesaplama yapılmalıdır. Bu şekilde nasıl ve ne kadar yerleştirilmesi gerektiği konusunda en doğru sonuçlar elde edilebilir.

    akvaryum, akvaryum bitkileri
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR