Blog Başlık

  • Mart 19, 2020 Diğer Dostlarımız

    Diğer tüm hayvanlardan farklı bir dünyaya sahip olan papağanlar son derece narin ve özel canlılardır. Pek çok canlı türüne göre bakımı çok daha pratik olan papağan türü, özellikle adeta bir insan gibi olarak kabul edilir. Papağanların eğitimleri, beslenmesi ve temizliği gibi hususlarda dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket edilmelidir. Gerekli olan sağlık ve konfor koşullarının sağlanması hem bol bol konuşmalarını hem de uzun ömürlü bir yaşam sürmelerini sağlar. Papağanlar her ortamda gücün kendilerinde olduğu duygusuna kapılmaktadırlar. Doğru bir eğitim gerçekleştirebilmek için ilk yavruluk dönemlerinden itibaren mutlaka otorite oluşturulmasına dikkat edilmelidir.

    Papağan, papagan
  • Mart 18, 2020 Diğer Dostlarımız

    Akvaryumdaki aydınlatma yaygın bilinen aksine sadece estetik bir görsellik için yapılmaz. Akvaryum aydınlatmasının teknik açıdan balıkların sağlığı açısından da önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu sebeple de akvaryum için uygulanacak aydınlatma sisteminin gelişigüzel yerleşimi veya seçimi balıkların sağlığı açısından risk oluşturur. Dolayısıyla akvaryum aydınlatma sistem ve ürünlerinin seçimleri noktasında mutlaka çok daha dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Akvaryum büyüklüğü, akvaryum içerisindeki bitki ve aksesuarlar ile birlikte tabii ki akvaryumdaki balık türleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu şekilde balıkların sağlıklı gelişimleri ve kaliteli yaşam standartları için akvaryumda en uygun olan aydınlatmanın oluşturulabilmesi mümkün olur.

    akvaryum aydınlatma, akvaryum
  • Mart 17, 2020 Diğer Dostlarımız

    Tüm kuş türlerinde olduğu gibi Sultan papağanı içinde kafes seçiminin doğru yapılması oldukça önemlidir. Bu çerçevede de seçilecek kafesin mutlak suret ile dayanıklı olması her iki yönden de güvenlik açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle de Sultan papağanının içerisinde rahat bir şekilde hareket edebileceği büyüklüğe sahip olması kafes seçimindeki en önemli kriterlerin başında geliyor. Olağan gelişim neticesinde yetişkin bir Sultan papağanının boyu 30 ile 33 cm aralığındadır. Ayrıca 100 gram ağırlığa kadar erişebilmektedirler. Bu yüzden kafesinin mutlaka en az 50-60 cm genişlik ve uzunluk ölçülerine sahip olmasına dikkat edilmelidir.

    papagan, papağan, sultan papagani, sultan papağanı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR