Blog Başlık

  • Nisan 06, 2020 Kedi

    Şirinlikleri, hareketleri ve yaşam tarzları ile her zaman kendilerine büyüleyen kediler, doğaları gereğince pek çok canlı türünden farklılıklar taşır. Bu farklılıklarının arasında kedilerin yaş hesaplamaları da yer almaktadır. Pek çok kedi sahibi tarafından kedisinin kaç yaşında olduğunun belirlenmesinde standart insan yaşı için kullanılan hesaplama yöntemi kullanılır. Bu nedenle kedi yaşı nasıl hesaplanır sorusu öne çıkar. Ancak kedilerin yaşlarının hesaplamalarında özel bir yöntem kullanılması gerekmektedir. Tamamen bilimsel verilere dayalı olarak belirlenmiş olan kedi yaşı hesaplama yöntemi ile kedilerin yaşının tam olarak belirlenebilmesi mümkün olur. Dolayısıyla kedisinin kaç yaşında olduğunu merak eden kedi sahiplerinin kedi yaşı için belirlenen hesaplama yöntemini kullanması gerekir.

    kedi yaşı, kedi yasi
  • Nisan 04, 2020 Kedi

    Kedi nanesi, catnip, catmint ya da daha çok bilinen ismiyle kedi otu olarak bilinen bu bitki, içerdiği bileşenlerle kedileri 10-15 dakika gibi süreler boyunca başka boyutlara taşıyabilme özelliğine sahiptir. Bileşenlerinde bulunan ve nepetalakton adı verilen bir yağın kokusu kedilerde üreme dönemini hatırlatan ve bazı hormonların harekete geçmesine sebep olan bir yağdır. Bu durum bitkiyle karşılaşan kedilerin kısa süreli olarak tuhaf hareketler yapmasına bir nevi kendilerinden geçmesine neden olur. Benzer etkiler büyük küçük tüm kedi türlerinde görülebilir. Bitkinin kedilerde herhangi bir zararının olmaması ve tersine olarak kısa ama çok mutlu zaman dilimleri geçirmesine neden olurlar.

    kedi otu, kedi, kediler için ot, kedi nanesi, catnip, catmint
  • Nisan 03, 2020 Kedi

    Kedi besleyen kişilerin en fazla endişe duydukları ve şikayette bulundukları zamanların başında kedilerinin kızgınlık dönemleri gelmektedir. Fazlasıyla saldırganlığın ön plana çıktığı ve sürekli ilgilenmek durumunda kalınması, bu sürecin çok fazla şikayete konu olmasına neden oluyor. Kedilerde kızgınlık dönemi olarak adlandırılan bu süreç, tamamen fizyolojik bir durumdur. Kedilerin cinsel dürtülerinin ağır baskınlık kurması, bu doğrultuda anlamlandıramadığı ciddi bir istekle karşılaşmasına neden olur. Bunun sonucunda da özellikle evde kedi besleyenler açısından çok daha zorlu bir süreçle mücadele etme durumu söz konusu olur. Bu yüzden kedi sahipleri tarafından kedi kızgınlık dönemi ne yapılmalı konusunda çok sık şekilde araştırma yapılmaktadır. Özellikle toplumda genel olarak Mart ayı kediler için kızgınlık dönemi olarak bilinir. Ancak kediler yıl boyunca bu dönem içerisinde bulunurlar.

    kedi, kedi kızgınlık, kedi kızgınlık dönemi, kedi kizginlik, kedi kızan, kedi kizan
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR