Blog Başlık

  • Nisan 26, 2020 Kedi

    Doğal ortamlarda tamamen özgürce hareket eden kedilerin evde beslenme bazı sınırlamalara tabi tutulmasına neden oluyor. Bunlardan birisi de kedinin doğadayken istediği her yere tuvaletini yapabilirken, evde sadece bir yere yapmasıdır. Kedilerin tuvaletini ona gösterilen yerin dışına yapmamasının sağlanması çok önemlidir. Kedi beslenen evde sağlık kriterlerinin korunması ve hijyenin sağlanabilmesi açısından çok önemlidir. Kediler alışkanlıkların varlığıdır. Bu nedenle de yavru kediler için tuvalet eğitimi buna göre verilmelidir. Kedilerde diğer canlılara göre tuvalet eğitim süreci çok daha kolaydır. Bu nedenle yavru kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir konusunda dikkatli hareket etmek gerekiyor.

    yavru kedi tuvalet eğitimi
  • Nisan 25, 2020 Köpek

    Güzel havalarla birlikte köpekler biriken fazla enerjilerini atabilmek için dışarıya çıkma heyecanı taşır. Onun bu heyecanını doyurmak amacı ile köpek sahipleri de güzel havaları fırsat olarak kullanabiliyor. Köpeklerin bol bol hareket edebilecekleri ve doğanın temiz havasını çekebilecekleri gezintiler son derece sağlıklıdır. Ancak güzel havaların gelmesi ile birlikte köpekleri dışarıda bekleyen çok ciddi tehditler bulunuyor. Bunların başında da köpek keneleri geliyor. Yeşil alanlarda köpekleri hedef olarak bekleyen keneler, güçlü bir şekilde köpeğin tüylerinin arasından derisine yapışabiliyor. Burada köpeğin kanını emen keneler, hem canının acımasına neden olur hem de sağlığını tehdit eder. Bu yüzden periyodik olarak köpeklerin tüyleri taranarak, bu tip faktörlere karşı kontrol edilmelidir. Köpek kenesi tespit edildiğinde ise dikkatli olunmalıdır. Köpek kenesi nasıl temizlenir konusunda bilinçli hareket edilmelidir.

    Köpek kenesi, köpekte kene
  • Nisan 23, 2020 Köpek

    Köpeklerde, tıpkı kediler gibi duydukları ses ve akustik sinyallere direkt olarak tepki vermektedir. Bu nedenle de uzman köpek eğitmenler tarafından söz konusu faktörler köpek eğitimi için dinamik şekilde kullanılmaktadır. Köpeklerin doğal özellikleri çerçevesinde duyma frekans aralığı insanlara göre çok daha geniş bir perspektiftedir. Bu nedenle de insanlar tarafından duyulmayan pek çok ses tonunu/frekansını duyabilmektedirler. Köpeklerin bu fizyolojik özelliklerine göre üretilmiş olan köpek düdükleri bulunmaktadır. Bu tip köpek düdükleri için köpek düdüğü ne işe yarar merak edilebiliyor. Günümüzde üretilen köpek düdükleri farklı amaçlara yönelik ve farklı fonksiyonlara sahiptir.

    Köpek düdüğü
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR