Blog Başlık

  • Nisan 13, 2020 Kedi

    Tüm sevimlilikleri ile herkes için neşe ve mutluluk kaynağı olan kediler, aslında birer avcı olarak yaratılmıştır. Tüm fizyolojik özellikleri ve hatta oyunlar avcılık kabiliyetleri üzerine kuruludur. Bu nedenle çoğu zaman istemeden kedilerin sahibine zarar verebilmesine neden oluyor. Bazı durumlarda da savunma veya saldırı amaçlı olarak insanları tırmalayabiliyor. Son derece keskin olan tırnakları ile tırmalayan veya ısıran kediler, insan sağlığı için tehdit oluşturabilir. Harici yaralanmaların dışında daha ciddi hastalıkların söz konusu olmasına sebebiyet verebilir. Kedi tırmalamasında ne yapılır konusunda bilinçli hareket etmek, sağlığın korunması açısından çok önemlidir.

    kedi tırmalaması, kedi tirmalamasi
  • Nisan 12, 2020 Kedi

    Şirin yaratıklar olan kedilerin her birinin kendisine özgü karakter ve alışkanlıkları bulunur. Bu karakter yapıları cinsiyetlerine göre de oldukça değişkenlik gösteriyor. Dolayısı ile kedi sahibi olan veya olmak isteyenler kedi cinsiyeti nasıl anlaşılır merak edebiliyor. Özellikle henüz yeni doğmuş ve çok küçük olan kedilerin cinsiyetini belirleyebilmek zorlu olabiliyor. Yetişkin kedilerde cinsiyeti belli edecek çok önemli ve belirgin farklılıklar bulunmaktadır. Bu yüzden yetişkin kedilerde dişi ve erkek cinsel üreme organlarının farklılıkları kedinin cinsiyetinin anlaşılmasını sağlar.

    kedi cinsiyeti, kedilerin cinsiyeti
  • Nisan 10, 2020 Diğer Dostlarımız

    Kendisine has görüntüsü ve özellikleri ile herkesi kendisine aşık etmeyi başaran Sultan papağını son derece özel bir kuş türüdür. Sultan papağının doğal yaşamına en uygun koşulların sağlanması sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürebilmeleri açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle de Sultan papağanı türünün doğal ortamında ne gibi beslenme tipine sahip olduğu konusunda kapsamlı bilgi sahibi olunmalıdır. Böylelikle beslenecek Sultan papağını için en uygun yaşam koşullarının oluşturulabilmesi mümkün olmaktadır. Sultan papağının temel olarak doğada tohum, meyve nektarı ve böceklerden oluşan bir besin skalasına sahip olduğu bilinmektedir. Bu besin gruplarının kafeste beslenecek Sultan papağanına sağlanması gerekmektedir.

    sultan papağanı, sultan papagani
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR